Nya operatörer på Folkes Fjällcafé!

Av Pontus Lindh
22 oktober, 2018 i Nyheter i Hemavan

Många är vi som har stannat till på Folkes Fjällcafé för att värma tårna eller mumsa i oss lite fika för att orka stå på skidorna ytterligare en vända upp till Kungsliftens topp. Till kommande säsong 18/19 får det folkkära fiket nya operatörer i form av Oskar Ödling och Nannas Kök & Bar.

Folkes Fjällcafé.

Den som någon gång varit hungrig i Hemavan känner nog igen Nannas succé-trio Izabela Salska, Thomas Alexsson och Pontus Carlstein. Men vem är då Oskar Ödling? Vi ställde några frågor till Oskar för att få veta mer om honom och om Folkes nya kostym för vintern.

Pontus, Izabela & Thomas från Nannas Kök & Bar, samt Oskar Ödling.

 

Grattis Oskar, vilken trevlig nyhet! Vi som hängde lite i backen förra vintern känner ju igen din glada nuna och orangea skoterställ modell snyggare (läs: äldre), men vem är du?

Hej och tack så mycket! Känns superkul! Ja, herregud. Vem är jag?
Oskar Ödling, 36 år .Uppväxt i Obbola utanför Umeå men med rötter från Laisholm/Tärnaby. Efter 13 år i Stockholm och bestående betongångest, beslöt jag mig för att sommaren 2017 flytta ”hem” till Laisholm och leva lite. Fortfarande kvar och lever!

Hur kommer vi märka att ni tar över driften av kaféet i vinter?

Vi blir mer organiserade och kommer ha ännu mer kul! Nannas-gänget driver och har drivit uppskattade restauranger i Hemavan under många år. Tillsammans siktar vi på att kunna ta emot ännu fler nöjda gäster på Folkes, samt utöka menyn och happenings.

Vi har även haft gästförfrågningar om att ha kvällsservering och abonnera lokalen för slutna sällskap på Folkes. Med den nya Folkes-dröm-konstellationen är detta något vi kan jobba för.

Med tanke på läget, utsikten och de historiska timmerväggarna är detta något jag själv kommer att bjuda in mina vänner till. Mat på fjället är ALLTID godare!

Magiska dagar på Folkes.

Du jobbade ju även förra säsongen med att flippa burgare och kränga kaffe. Hur många burgare grillade du under vintern?

Stämmer. Hade en fantastisk säsong tillsammans med min eminenta kollega Sara Fjällberg. Tror vi landande på 3000+ burgare till slut, och tror vi båda drömde om burgare under säsongen.

Kommer burgaren vara kvar på menyn? Andra menyändringar?

Självklart kommer vi att servera burgare även i vinter, och förhoppningsvis kan vi göra den ännu godare och till ännu fler gäster! Vi vill självklart utöka menyn, och det blir ju fullt möjligt nu när Nannas-gänget är med. Kebab och falafel är något som många gäster önskat och som vi tittar på.

Vi har hört önskemål om afterski på Folkes, kan det vara något som blir verklighet i vinter?

Haha… Ja, många har efterfrågat detta. Vi spånar på idén. Men det är ett litet pussel, dock inte omöjligt att lösa.

Om du fick sälja in Hemavan till dina Stockholms-vänner; Varför ska man besöka Hemavan Tärnaby?

Finns många anledningar! Men våra fantastiska fjäll, natur, närhet till allt och skidåkning torde räcka!?
Om inte, så slänger jag in den rena luften, magiskt vatten och högt tak med mycket sol. Komsi!

Efter paus på Folkes tar man Kungsliften till fantastisk åkning på högfjället.

Vi kan inte annat än hålla med om de där sista orden. Tack för dina svar Oskar och stort lycka till i vinter! Det låter som att både gamla gäster och nya kommer att trivas på Folkes även denna säsong, vi ses där!

Glöm inte att du kan följa @folkesfjallcafe på Instagram.