Varmt välkomna till Björk – Topprestaurang & Fjällbar. Restaurangen invigdes i december 2015 och sedan dess har det bjudits på innovativ matlagning på säsongens bästa råvaror. Kombinationen av nordisk design, internationella influenser, lokala råvaror och en vidunderlig utsikt gör ett besök på Björk till en upplevelse utöver det vanliga.

SOMMAR PÅ BJÖRK

För dig som inte vill gå upp till Björk finns bekväma Hemavan Gondol som tar dig snabbt och bekvämt upp på fjället. Björk ligger placerad cirka 400 meter från Hemavan Gondols toppstation, och det finns en grusväg som slingrar sig ner till restaurangen från toppstationen. Observera att det inte finns något påstig till gondolen vid Björk och att du måste gå tillbaka till toppstationen om du vill åka gondolen ner till byn.

 

VINTER PÅ BJÖRK

En bra start på dagen börjar med en frukost fjället. Nykokt kaffe, varm choklad, mackor & utsikt över fjälltopparna. Frukosten serveras från att första liften har börjat snurra tills det börjar närma sig lunchservering. Dagtid serveras en bred meny i variation utifrån säsong. Du kan välja att boka ditt bord online (länk) eller komma in på en drop in plats i mån av plats. Lunchtid kan du välja från vår meny som är klassiskt uppbyggt med förrätter, varmrätter och dessert. För dem yngre gästerna finns det en egen meny att beställa ifrån. Mitt i restaurangen hittar ni cocktailbaren. Kreativa & smaksäkra cocktails, brett utbud av viner, varma drycker & klassiker som gluhwine i kombination. Ett måste om du besöker Hemavan!

Kvällstid serveras en avsmakningsmeny på 5 serveringar som varierar under säsongen. Transport till och från restaurangen sker med pistmaskin (med hytt för ca 20 personer) och ingår i bokningen. Middagen tar ca tre timmar och därefter kommer skjutsen ner med pistmaskin för samtliga gäster. Upphämtning och avlämning sker vid Hemavan Gondols dalstation. För kvällar/avsmakningsmeny är det endast förbokning som gäller. Om du är en större grupp eller om du önskar boka en middag en kväll som inte visas i bokningskalendern ber vi er skicka ett mail till oss. Föranmälan på specialkost & allergier krävs.

BOKA BORD


I samarbete med easyTableBooking.se

ÖPPETTIDER

DAGTID

  • Vi följer Hemavan Gondols öppettider både sommar & vinter

 

KONTAKTA OSS

MAIL

FACEBOOK

INSTAGRAM

 

 

TA FRUKOSTLIFTEN TILL BJÖRK

Hur härligt är inte det här? Under vintern kör vi tidigare frukostskidåkning i Snobben där Solkattsliften tar dig upp till en nylagad frukost på Björk redan från klockan 8! Här bjuds du på ett fulländat frukostpaket med dryck för 159 pix👌Solkattsliften håller öppen från kl 08 och frukosten pågår till 10:30. Börja dagen på bästa sätt och njut av en magisk start på skiddagen! 🏔 #frukostliften