Operatör till Hemavans nya fjällrestaurang och Folkes Fjällcafe

Nu söker Hemavan Alpint en operatör som brinner för att servera hållbara och vällagade rätter till Hemavans besökare både sommar – och vintertid. Operatören kommer ansvara för driften av Hemavans nya fjällrestaurang samt populära Folkes Fjällcafé.

Om Hemavan Alpint  

Hemavan är norra Sveriges största skidort och ligger mitt i riktiga fjällen i Lappland/Västerbotten. Anläggningen är privatägd med drygt 70 medarbetare under vintersäsong. Vi har skidåkning som passar alla åkare, från barnfamiljer till freeride och allt däremellan.

På Hemavan Alpint värderar vi ett gott värdskap både till våra gäster, och mot varandra som kollegor. Tillsammans som ett team arbetar vi för att gästen ska få den bästa tänkbara upplevelsen under deras vistelse hos oss. Hemavan Alpints verksamhet omfattar driften av liftar, pister och längdspår, evenemang ute och inne samt verksamhet på skiduthyrningar, logiförmedling och restauranger.

Den nya fjällrestaurangen

Mitt mellan kalfjället och Kungsleden, ombäddad av fjällbjörkar uppförs en ny fjällrestaurang som kommer servera Hemavans fjällvandrare och skidåkare vällagad och närproducerad mat och dryck med start redan till vintersäsongen 22/23.

Hemavan Alpint kommer tillsammans med Operatören ta fram och jobba aktivt med ett tydligt koncept för fjällrestaurangen där vällagad mat, hållbara val och en välkomnande atmosfär kommer genomsyra konceptet.

Fjällrestaurangen ger plats för ca 40 sittande gäster inomhus och lika många ute på den soliga uteserveringen. Fjällrestaurangen kommer främst vara öppen dagtid men kan erbjuda kvällsmiddagar till större grupper under utvalda temaperioder. Enda sättet att ta sig till restaurangen kvällstid är med arrangerad transport i form av pistmaskin med varm och skön hytt med plats för 20 personer. Fjällrestaurangen ska vara öppen både under sommar – och vintersäsongen.

Folkes Fjällcafé

Folkes Fjällcafé, eller Folkes som det heter i folkmun, har länge varit en favorit för många, där hembakat fika och nygrillade hamburgare har mättat många hungriga skidåkares magar genom åren. Folkes har stått pall för fjällets karga klimat i drygt 30 år och genomgår nu en omfattande renovering som färdigställs under hösten 2022.

Hemavan Alpint kommer tillsammans med Operatören ta fram och jobba aktivt med ett tydligt koncept för Folkes Fjällcafé där Folkes ska fortsätta vara en naturlig mötesplats för Hemavans gäster vintertid. Inomhusmiljön på Folkes Fjällcafé är begränsad och serveringen kommer främst ske på Folkes mysiga och soliga uteservering från säsongsöppningen i december till vårvinterns soliga dagar i april/maj.

Är du den vi söker?

Vi söker en operatör som har stor kunskap och kärlek till matlagning. Du har tidigare erfarenhet av att leda och fördela arbete och brinner för att ge våra gäster bästa tänkbara upplevelse. Som operatör är du ansvarig för driften av restaurangerna och kommer tillsammans med Hemavan Alpint skapa attraktiva menyer samt utveckla restaurangernas koncept och produkter.

Hyra/ersättning

  • Operatören betalar en omsättningsbaserad hyra till hyresvärden enligt avtal.

Hemavan Alpint värdesätter de kvalifikationer som en jämn könsfördelning, etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Ansökan sker via nedan webbformulär där du kan klistra in befintligt CV eller välja att skriva nytt. Intervjuer sker löpande och vi ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor om uppdraget kan du kontakta Hemavan Alpints VD Markus Eriksson markus.eriksson@hemavan.nu

 

  • Kontaktuppgifter
  • Adress
  • Personligt brev & CV
  • Godkända filtyper: doc, docx, pdf, Max filstorlek: 5 MB.