Hemavan Tärnaby – en öppen fjälldestination för både bofasta och besökare

Vi behöver alla ta ett stort ansvar gällande att begränsa spridningen av Coronaviruset och uppmanar till att fortsätta hjälpas åt för att vi tillsammans skall ta oss igenom detta på ett så klokt sätt som möjligt.

Visit Hemavan Tärnaby och de lokala företagen i vårt område följer löpande utvecklingen och rekommendationer från myndigheter och experter rörande viruset. Vi uppmanar även alla gäster att hålla sig uppdaterade och följa rekommendationerna.

Uppdaterad 2020-04-06

Informationen är sammanställd av Visit Hemavan Tärnaby. Det vi listar nedan är ett axplock av de insatser och åtgärder som nu vidtas. Den här listningen ersätter inte info på hemsidor.
Tel +46 (0)954-104 50. info@hemavantarnaby.se
Presskontakt: Sofi Marberg

Mer information om Coronaviruset och aktuell status finns att läsa på:
Folkhälsomyndigheten
1177 vårdguiden
UD

Aktuell info kring coronaviruset och hur våra lokala företag fortsatt finns här för er kan ni läsa mer om här:

Skidområden

Skidanläggningarna i Hemavan och Tärnaby är nu stängda resten av vintersäsongen. Läs mer här 

 

Restauranger och hotell

Anders Bistro

Stängt resten av vintersäsongen.

Björk – Topprestaurang & Fjällbar

Stängt resten av vintersäsongen.

Tärnaby fjällhotell

Vi har öppet!  Hos oss kan du bo tryggt och äta bra även idag. Vi tar ansvar för minskad smittspridning och vädjar till dig som gäst att också göra det.

Vi ger 20% rabatt på allt boende just nu.

Så är du fullt frisk, tar Folkhälsomyndighetens rekommendationer på allvar, då är du välkommen hit. Länk till dessa rekommendationer hittar du HÄR. Frukost, Lunch och middag serveras individuellt vid bordet. Vi har även flera boendealternativ med eget kök, så vill du vara helt för dig själv eller med din familj kan du boka ett sådant boende. Vi som jobbar vidtar största försiktighet vid hantering av mat och dryck och allt vi serverar dig. www.tarnabyfjallhotell.com

Fica

Vi fortsätter med åtgärder på Fica. För att minska smittspridningen, görs dagligen en riskbedömning och nya beslut samt åtgärder görs. Vi har bland annat minskat ner sittplatserna bord & stolar är bortplockade för att inte skapa trängsel. Ställt ut stationer med handsprit. Vi har en öppen uteservering på altanen. Utökade städrutiner införs med extra fokus på desinficering av utsatta ytor så som kassalinje, betalterminaler, buffébord, stolar, bord, soffor, räcken, dörrhandtag, toaletter, lysknappar mm. För att minska trängsel vid eventuell köbildning har vi markerat upp hur och var du kan stå. Vi hänvisar våra gäster att sitta ner om kö bildas vid buffen eller vid betalning i kassan.
Vi erbjuder takeaway 20% rabatt om man beställer från vår grill meny.
Ring så hjälper vi dig 0954-77 07 60.

Buffén och restaurangen är öppen med ansvar. Håll avståndet. Tvätta händerna. Nys eller hosta neråt i armvecket. Stanna hemma om du är sjuk. Välkommen upp !

 

Fjällskitchen Hemavan

Hos oss kan ni alltid beställa takeaway om ni önskar. Ring oss på 0727366013 eller säg till i kassan så löser vi detta till er. Välkommen!

Folkes Fjällcafé

Stängt resten av vintersäsongen

Virisen

Restaurangen är stängd resten av vintersäsongen

Hemavans Högfjällshotell

På grund av rådande omständigheter har vi valt att göra några förändringar i vårt upplägg på hotellet. Det kommer inte finnas någon nattklubb hos oss. Vi har öppet våra restauranger som vanligt, och erbjuder dessutom Take Away och utkörning. I receptionen erbjuder vi fika, mat och dryck i termos som ni kan ta med och äta där ni önskar. I fjällen finns det gott om plats, och vi gör allt för att våra gäster och vår personal ska känna sig trygga hos oss. www.hemavanshogfjallshotell.com

Restaurang Solkatten

Stängt resten av vintersäsongen

Nannas Kök & Bar

Vi håller öppet restaurangen, baren & Deli enligt ordinarie öppettider. Vi har vidtagit en rad åtgärder för att ni skall känna er trygga vid ert besök hos oss. Men skulle ni ändå föredra att äta hemma så erbjuder vi take away med 20% rabatt. Menyn och priser hittar du på hemsidan www.nannaskok.se under take away.

Tärnaby Sporthotell

Vi har öppet som vanligt på Tärnaby sporthotell men samtidigt ser vi allvarligt på den uppkomna situationen som vi har i världen och i Sverige. Vi följer de rekommendationen som kommer från myndigheterna och vi har även vidtagit andra åtgärder där vi bla har separerat bord så det finns mer plats i restaurangen, vi kommer att se över möjligheten att servera mat utomhus, vi bokar in gäster max 2 i varje rum samt att vi utökat våra städrutiner.

Hemavans Fjällcenter

Restaurangen och baren en trappa upp är stängd. Boende och frukost är öppet.

Trolltunet

Vi erbjuder samma fast i nya tankegångar tills andra rekommendationer kommer. Nyckel i brevlåda, logi med egen ingång, frukostpaket. Betalning via faktura, förskott, swish. Vi sköter allt med försiktighet, kärlek till det vi gör och hoppet gör oss starka! Tel 0954-30500 www.hemavan.com

Aktiviteter

Peder Karlsson Upplevelser

Stängt resten av vintersäsongen.

Naturum

Stängt resten av vintersäsongen.

Daelvie

Stängt resten av vintersäsongen.

J. Sylvén Massage och Stresshantering

Stängt resten av vintersäsongen.

Butiker

Butikerna i området håller öppet och har extra mycket tid att hjälpa dig nu oavsett om det gäller skoterprylar, inredning, godsaker eller ny skidutrustning.

till butikerna i hemavan tärnaby