Björk – Topprestaurang & Fjällbar

Hemavans mest spektakulära restaurang

Kombinationen av nordisk design, internationella influenser, lokala råvaror och en vidunderlig utsikt gör ett besök på Björk till en upplevelse utöver det vanliga! Med i White Guide 2017, 2018, 2019 och 2020.

Björk – Topprestaurang & Fjällbar invigdes i december 2015 och har sedan dess bjudit på fin och innovativ matlagning på förstklassiga råvaror. Kombinationen av nordisk design, internationella influenser, lokala råvaror och en vidunderlig utsikt gör ett besök på Björk till en upplevelse utöver det vanliga.

Dagtid serveras en bred meny av mellanrätter, varma och kalla drycker samt fika. Kvällstid  serveras en avsmakningsmeny som varierar under säsongen. Kvällstid sker transporten till och från restaurangen med pistmaskin (med hytt för ca 20 personer). Middagen tar ca tre timmar och därefter kommer skjutsen ner med pistmaskin för samtliga gäster. Upphämtning och avlämning sker vid Hemavan Gondols dalstation.
För kvällar/avsmakningsmeny är det endast förbokning som gäller. Om du är en större grupp eller om du önskar boka en middag en kväll som inte visas i bokningskalendern ber vi er skicka ett mail till oss.

Scrolla till höger för att se hela tabellen

Öppettider

Sommar/höst 2023 STÄNGT ( Vi söker ny operatör till Björk med start till vintersäsongen 23/24. Därför kommer Björk hålla stängt i sommar. Vi hänvisar alla gäster till vår nya fjällrestaurang VIDE i sommar.

Kontaktinfo

Telefon +46(0)730676362
E-mail bjork@hemavan.nu
Adress Fjället, vid toppen av Solkattsliften
Facebook Björk – Topprestaurang & Fjällbar
Instagram bjorktopprestaurang