NU FÖRVERKLIGAR VI SYTERSKALET

Sedan 2015 har flera stora nyheter förverkligats och blivit moderna klassiker i Hemavan, till exempel den ikoniska topprestaurangen Björk och liften Hemavan Gondol. Nu är det dags att förverkliga den största nyheten hittills – det nya fjällområdet Syterskalet som inrymmer storslagen fjällskidåkning, 3000 nya bäddar, vandrings – och cykelleder, aktivitetsytor och ett levande centrum med restauranger, butiker, skridskobana och boenden.

 

STORSLAGEN FJÄLLSKIDÅKNING

Skidåkningen i Systerskalet sträcker sig från det karga kalfjället, via trädgränsen ner i skyddande björkskog ända ner i dalen vid det nya centrumet. Pisterna har utformats noggrant för att ta tillvara på terrängens naturliga former och bevara den för Hemavan unika skogsskidåkningen i gles björkskog.

Med 6-stolliften mitt på torget tar sig skidåkare och fjällbesökare direkt upp till trädgränsen och en ny fjällrestaurang. Härifrån kan man fortsätta med ännu en lift upp på kalfjället eller susa ner i sköna nedfarter kantad av Hemavan karaktäristiska björkskog.

NY NEDFART REDAN I VINTER

Redan till vintersäsongen 22/23 invigs Syterskalets första nedfart som sträcker sig från Kungsliftens topp hela vägen ner till Hemavan Gondols dalstation. Nedfartens första del kommer bjuda på storslagen kalfjällsskidåkning med vackra vyer både in mot Sytermassivet och de karaktäristiska norska fjälltopparna med Okstindan i spetsen.

Efter några kilometers åkning kommer vi ned till de knotiga fjällbjörkarna som ger ett härligt väderskydd de dagar då vinden viner. Från trädgränsen och neråt kan den äventyrslystne ofta hitta sköna lössnösvängar mellan fjällbjörkarna och för den som föredrar pisten kommer det erbjudas en kuperad blå nedfart hela vägen ner till Hemavan Gondol.

DRÖMMER DU OM ETT EGET FJÄLLBOENDE?

I Syterskalet kommer det finnas plats för ca 3000 nya bäddar där målsättningen är att erbjuda ett kvalitativt boende för den breda målgruppen. Området är dessutom utformat för att kunna ge daggäster bästa möjliga förutsättningar att med enkelhet nå fjället. Hemavan ska vara familjevänligt året om med spännande aktiviteter i en rekreerande miljö.

Försäljningen av tomter i Syterskalet är redan igång och med vår tomtväljare får du hjälp att hitta den perfekta tomten som passar bäst för er och er husdröm i fjällen.

Tomtkarta

VILL DU VETA MER OM TOMTFÖRSÄLJNINGEN? KONTAKTA OSS GÄRNA.

Magnus Forsberg

Ansvarig fastighetsmäklare
Tel: +46(0)-70 545 59 33
E-post: magnus.forsberg@maklarringen.se

Jörgen Isacsson

Ansvarig fastighetsmäklare
Tel: 070-545 59 34
E-post: jorgen.isacsson@maklarringen.se

Till vänster i pistkartan ser vi det nya fjällområdet Syterskalet som blir en integrerad del av hela Hemavans skidsystem.

VÅR VISION MED SYTERSKALET

MER ÄN ETT SKIDOMRÅDE

Skidåkningen står såklart i fokus men för oss är Syterskalet större än bara ett skidområde. I centrum för utvecklingen av Syterskalet står att på ett hållbart sätt tillgängliggöra fjället för alla typer av besökare och invånare vilket betyder leder för längdåkning, fjällvandring och cykel, lättillgänglig utkiksplats, vindskydd, rast- och grillplatser mm. Vi vill helt enkelt att man oavsett årstid ska trivas att bo och vistas i Syterskalet.

HÖGKVALITATIVA UPPLEVELSER

Utvecklingen av Hemavan bygger på idén om att alltid erbjuda besökaren högkvalitativa upplevelser i en genuin och välkomnande fjällmiljö. Oavsett om du är återkommande gäst eller nyfiken nybörjare.

LEVANDE BYKÄNSLA

Det är den ständiga strävan att förbättra verksamheten som ligger till grund för det nya området Syterskalet. I Syterskalet ämnar vi att skapa en ny sammanhållen bebyggelse med en tydlig centrumstruktur i närhet till friliggande hus. Det nya området blir en integrerad del av hela Hemavan i ett gemensamt pistsystem. I Syterskalets centrumområde skapas förutsättningar för en levande bykänsla med restauranger, butiker och gemensamma samlingsplatser.

ETT LEVANDE CENTRUM

I hjärtat av Syterskalets centrum hittar vi stolliften som tillgängliggör fjället för Hemavans besökare. Visionen med Syterskalets centrumområde är att åstadkomma en trevlig miljö med hänsyn till den mänskliga skalan. Hotell, lägenteter, butiker, restauranger och aktivitetsytor skapar ett levande centrum och en självklar mötesplats både innan och efter en dag i backen. Genom generösa öppningar mellan husen skapas utrymme för kontakt med fjället och den friliggande bebyggelsen. Även solen tillåts att leta sig in mellan byggnaderna vilket skapar förutsättningar för levande uteserveringar framför uppvärmda fasader.

 

ETT NYTT ARKITEKTONISKT MÄSTERVERK

I Syterskalet planeras en ny fjällrestaurang att byggas. Skaparen är även denna gång Hans Murman, arkitekten bakom prisbelönta Björk – Topprestaurang & Fjällbar och släktskapet mellan de två mästerverken är tydlig.

Visionen med Syterskalets fjällrestaurang är att skapa en välkomnande atmosfär där man möter solen från morgon till kväll, antingen i en robust solstol på uteserveringen eller vid den värmande braskaminen.

UTSIKTEN FRÅN SYTERSKALETS RESTAURANG

NAMNET SYTERSKALET

Det nya området är döpt efter några av de spektakulära landmärken som Kungsledens vandrare träffar på efter starten från Hemavan. Skidområdet följer Syterbäckens sträckning uppför fjället och blir på så sätt porten in till Sytermassivet med Västerbottens högsta topp Norra Sytertoppen (1768 möh) som kronan på verket.

KORTFAKTA SYTERSKALET

Ett helt nytt skidområde växer fram i Hemavan

4 liftar varav en stolslift är planerade i Syterskalet

Leder för längdåkning, fjällvandring och cykel, ansluts till Kungsledens ledsystem

Nya fjällboenden i olika former; fritidshus, lägenheter och hotell om totalt 3000 bäddar

Redan till vintersäsongen 22/23 invigs Syterskalets första nedfart som sträcker sig från Kungsliftens topp hela vägen ner till Hemavan Gondols dalstation. Skidåkningen är ihållande och saknar ”transportsträckor”

Ett nytt arkitektoniskt mästerverk i form av en ny fjällrestaurang ritad av välrenommerade Hans Murman

7 nya nedfarter är planerade i Syterskalet

Ett levande centrum med restauranger, butiker och skridskobana

Syftet med Syterskalet är att tillgängliggöra fjällsemester och rekreation för fler människor året runt

Ett fjällområde med tydligt hållbarhetsfokus

HAR DU FRÅGOR, TIPS, IDÉER ELLER SYNPUNKTER?

Hur vill du att Hemavan ska utvecklas? Har du kanske en idé som skulle göra Syterskalet ännu lite bättre? Skicka ett mail till oss med dina frågor, tips eller idéer, Syterskalets plan är ett levande dokument och vi tar gärna emot dina synpunkter.

Kontakta oss