Fiske i Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby bjuder på lättillgängligt fiske för familjen och mer avancerade vatten för den inbitne sportfiskaren. Vi tipsar om nappglada ställen. Eller boka en guide som hjälper dig att fånga de riktigt stora ädelfiskarna. 

Fiske i fjällen ligger så nära jakt du kan komma. Sättet att söka upp bytet, noga planera kastet och slutligen bärga fångsten har många likheter med traditionell jakt. Speciellt i de unika vattendrag fjällmiljön erbjuder. i Hemavan Tärnabys fjällvärld finns massor av fantastiska vatten att testa sin jaktlycka i, såväl strömmande som stilla.

flugfiskespö hemavan tärnaby flugfiske

Tips på vatten lämpliga för flugfiske

Här hittar du tips på flugfiskesträckor i området. Våra guider tipsar även om lämplig utrustning.

Läs mer

Fiskevårdsområden

Här finns strömfiske och sjöar med öring och röding. Välj om du vill fiska i dalgångarna eller på kalfjället. Här ser du förslag på olika fiskeställen men du är också välkommen till Turistinformation Hemavan Tärnaby där vi hjälper vi dig med tips och råd för ett lyckat fiske.

Läs mer

Här köper du fiskekort

För att få fiska i Hemavan Tärnaby så krävs det att du har ett fiskekort. För mer information om fiskekort och vilka områden som finns att välja mellan, kan du kontakta Turistinformationen Hemavan Tärnaby.

Läs mer

Guidade fisketurer till exklusiva vatten

På vissa av dessa vatten finns enbart ett fåtal fisketillstånd per säsong och där utlovas riktigt exklusivt fiske.

Läs mer

Hyr båt i området

I Hemavan Tärnaby njuter du av paddling på stilla fjällsjöar och i fridfulla åar. Vill du fiska samtidigt, passa på att hyra båt, kanot och kajak:

Läs mer

Se film från Fiskefestivalen