Gästinformation

Här följer viktig information till dig som hyr en stuga eller lägenhet av Hemavan Alpint.

Vid bokning av en stuga/lägenhet godkänner du bokningsvillkoren vilket innebär att du har vissa rättigheter och skyldigheter. Det kan vara bra att ha läst igenom villkoren så du är väl införstådd i vad det innebär att hyra en lägenhet eller stuga av Hemavan Alpint AB (HAAB). Om det skulle uppstå olägenhet eller skada kan du i värsta fall bli skadeståndsskyldig.

HAAB har inga egna fastigheter utan utgör förmedlare för privatpersoner eller företag som vill hyra ut sina fastigheter.

Kontakta oss

Har du frågor om din bokning nås kundservice på +46 (0)954-30150, knappval 1
Frågor rörande boendet; +46 (0)954-30150, knappval 2
Jour +46 (0)70-226 40 97 kvällstid ska endast kontaktas om ärendet är av akut slag så som elfel, vattenläcka etc. och inte kan vänta till kommande arbetsdag.

Ankomst & Nyckelkod

Ankomst från kl. 15.00.

Nyckelutlämning sker via kodbox som sitter placerad vid varje lägenhet/stuga. Vissa objekt har kodlås på dörren.

Koden till ditt bokade boende skickas ut per mejl senast en dag innan din ankomst. Har du inte fått något mejl? Kolla din skräppost eller kontakta kundservice.

Vid utcheckning används QR-koden som finns vid ytterdörren i din stuga/lägenhet.

Felanmälan

Om du upptäcker något problem eller skada i boendet meddela oss så fort som möjligt genom att ringa stugservice (se ovan) eller via formuläret  HÄR

Vi har även en jour dygnet runt som kan hjälpa till vid akuta större problem så som vattenläckage, elfel etc. Denna ska INTE kontaktas om problemet är av så enkel natur att det kan vänta till nästkommande morgon då stugservice kan nås. Jouren når du på +46 (0)70-226 40 97.

Hitta till ditt boende

Hemavan växer och ibland har varken gatuskyltar eller husnummer hunnit komma på plats. Bästa sättet att hitta till ditt boende är att använda hitta.se med satellitkarta. Våra boenden är markerade med en grön ”Hemavan” skylt.

Se också våra boendekartor.

Avresa & Avsyning

Senast kl 11 ska boendet vara städat och redo för nästa gäst. Checka ut via QR-koden som finns vid ytterdörren i din stuga/lägenhet.

Vi avsynar boendet efter gästens vistelse och ej godkänd kontroll eller skada faktureras i efterhand.

För boenden där städning ingår eller där gästen köpt avresestädning ska boendet vara lämnat och utcheckat kl 11. Sortering av sopor och diskning skall gästen alltid göra, även om man köpt städning.

Har något hänt eller gått sönder under er vistelse? Meddela oss via +46 (0)954-30150 eller formuläret HÄR

Städinstruktioner & Sänglinne

Boendet skall städas enligt följande Städinstruktion.

Avresestädning och sänglinne bokas som en tilläggsprodukt i samband med boendebokningen. Det ingår alltså INTE i boendet om det inte står det.

I vissa boenden är städning inkluderat priset, vilket är specificerat vid bokning.

Boka avresestäd på plats

Har du missat att boka och vill slippa städningen vid avresa? Du kan då göra en förfrågan senast 11.00 dagen före avresa till housekeep@hemavan.nu eller 073-069 88 97. Priset för sent bokat avresestäd är ordinarie städpris + ett tillägg på 500 kr, och boendet behöver checkas ut kl. 10.00 på avresedagen.

Parkering

Vänligen läs informationen för just ditt boende om hur många parkeringsplatser stugan eller lägenheten har och ställ dig inte på någon annans parkering. Vissa boenden erbjuder parkering med tillgång till motorvärmare och laddning för elbil.

Observera att det inte är tillåtet att ladda elbil, använda motorvärmare eller likande från uttag som inte är avsedda för det. Ta reda på vad som gäller för ditt boende. 

Släpvagnar och skotrar ska inte parkeras vid fastigheterna utan hänvisas till kommunens särskilda ställplatser för dessa fordon.

Släpvagns/ och skoterparkering i Hemavan

Avfallshantering

Vi tänker på miljön och förväntar oss att gästen gör detsamma. Avfall ska sorteras, återvinningsstation (ÅVS) finns bakom reningsverket på vägen ner mot flygplatsen (Älvstigen).

Restavfall slänger du i de kärl som finns på ditt boendeområde se våra boendekartor.

Läs mer om sortering av avfall (länk till Storumans kommun web)  här

Wi-Fi

Flera av våra boenden har wi-fi. Nätverk och lösenord finns i ditt ankomstmail/ i stugan (på routern).

Husdjur

Det finns särskilda boenden där hundar/husdjur är tillåtet mot ett pristillägg. Se information för respektive boende eller filtrera i sökfunktionen.

Skoterkörning

Skoterkörning är förbjudet på många gator och vägar i Hemavan, vänligen läs regler för detta på kommunens hemsida innan du ger dig ut. Respektera regler för en trevligare miljö för alla.

Mer info (länk till Storumans kommun) HÄR.

Skoterledskarta 2023

Släpvagnar och skotrar ska inte parkeras vid fastigheterna utan hänvisas till kommunens särskilda ställplatser för dessa fordon.

Skoterkörning/släpvagnsparkering i Hemavan