Gästinformation

Här följer viktig information till dig som hyr en stuga eller lägenhet av Hemavan Alpint.

Vid bokning av en stuga/lägenhet godkänner du bokningsvillkoren vilket innebär att du har vissa rättigheter och skyldigheter. Det kan vara bra att ha läst igenom villkoren så du är väl införstådd i vad det innebär att hyra en lägenhet eller stuga av Hemavan Alpint AB (HAAB). Om det skulle uppstå olägenhet eller skada kan du i värsta fall bli skadeståndsskyldig.

HAAB har inga egna fastigheter utan utgör förmedlare för privatpersoner eller företag som vill hyra ut sina fastigheter.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om din bokning nås kundservice via knappval på +46 (0)954-30150,  Vardagar 9-16.

Vid problem i boendet ring Stugservice +46(0)73-069 88 97. Alla dagar (under säsong) 8-17.

Vi har även en jour dygnet runt som kan hjälpa till vid akuta större problem så som vattenläckage, elfel etc. Denna ska INTE kontaktas om problemet är av så enkel natur att det kan vänta till nästkommande morgon då stugservice kan nås. Jouren når du på +46 (0)70-226 40 97.

Ankomst & Nyckelkod

Ankomst från kl. 15.00.

Nyckelutlämning sker via kodbox som sitter placerad vid varje lägenhet/stuga. Vissa objekt har kodlås på dörren.

Koden till ditt bokade boende skickas ut per mejl senast en dag innan din ankomst. Har du inte fått något mejl? Kolla din skräppost eller kontakta kundservice (vardagar) eller stugservice (helg).

Felanmälan

Om du upptäcker något problem eller skada i boendet meddela oss så fort som möjligt genom att ringa stugservice (se ovan) eller via formuläret  HÄR

Hitta till ditt boende

Hemavan växer och ibland har varken gatuskyltar eller husnummer hunnit komma på plats. Bästa sättet att hitta till ditt boende är att använda hitta.se med satellitkarta. Vi försöker också markera våra boenden med en turkos ”Hemavan Tärnaby”-skylt, men tyvärr har inte alla boenden det ännu.

Se också våra boendekartor.

Avresa & Avsyning

Senast kl 11 ska boendet vara städat och redo för nästa gäst.

Vi avsynar boendet efter gästens vistelse och ej godkänd kontroll eller skada faktureras i efterhand.

För boenden där städning ingår eller där gästen köpt avresestädning ska boendet vara lämnat vid kl 11. Sortering av sopor och diskning skall gästen alltid göra, även om man köpt städning.

Har något hänt eller gått sönder under er vistelse? Meddela oss på telefon via Stugsevice se kontaktuppgifter ovan eller HÄR

Städinstruktioner & Sänglinne

Boendet skall städas enligt följande Städinstruktion.

Avresestädning och sänglinne bokas som en tilläggsprodukt i samband med boendebokningen. Det ingår alltså INTE i boendet om det inte står det.

Alla våra boenden över 90 kvm har inkluderat städ i priset, vilket är specificerat vid bokning.

Har ni missat att boka och vill slippa städningen vid avresa? I mån av tid kan Sahlströms fastighetsservice erbjuda städning med sen bokning. Pris: 2 900 kr inkl moms vid RUT-avdrag. Gör din förfrågan här 

Avfallshantering

Vi tänker på miljön och förväntar oss att gästen gör detsamma. Avfall ska sorteras, återvinningsstation finns bakom reningsverket på vägen ner mot flygplatsen (Älvstigen). Skyltning finns. Här sorteras förpackningar som kartong, papp, plast, glas, metall, tidningar och batterier. Övrigt avfall ska sorteras och lämnas på återvinningscentralen (ÅVC) Morkan i Tärnaby, öppettider.

Är det fullt i kärlen på återvinningsstationen ska man kontakta förpacknings- och tidningsinsamlingen som är de som ansvarar för återvinningsstationen, se mer här.

Restavfall slänger du i de kärl som finns på ditt boendeområde se våra boendekartor.

Mer info om avfallshantering finner du HÄR.

Wi-Fi

Ett mindre urval av våra boenden har wi-fi. Nätverk och lösenord finns i stugan (på routern eller infotext). Under perioder med mycket besökare i byn kan nätet bli långsamt.

Husdjur

Det finns särskilda boenden där hundar/husdjur är tillåtet. Se information för respektive boende eller selektera i sökfunktionen.

Parkering

Vid mycket snö kan det bli trångt med parkeringar, vänligen läs informationen för just ditt boende om hur många parkeringsplatser stugan eller lägenheten har och ställ dig inte på någon annans parkering.

Släpvagnar och skotrar ska inte parkeras vid fastigheterna utan hänvisas till kommunens särskilda ställplatser för dessa fordon.

Skoterkörning/släpvagnsparkering i Hemavan

Skoterkörning

Skoterkörning är förbjudet på många gator och vägar i Hemavan, vänligen läs regler för detta på kommunens hemsida innan du ger dig ut. Respektera regler för en trevligare miljö för alla.

Mer info HÄR.

Skoterledskarta 2021