Snowpark & Skicross

Hemavan kan stoltsera med en av Skandinaviens roligaste och mest välformade Snowparks! Dessutom hittar vi en mindre snowpark i barnens favorit Lämmellandet och på kalfjället kan du utmana familj och vänner i vår designade skicrossbana!

Hemavan Snowpark

Gillar du att hänga i parken kan vi verkligen rekommendera ett besök till Hemavan Snowpark som av många anses som en av Skandinaviens roligaste och mest välformade Snowparks! Våra shapers har lång internationell erfarenhet av att skapa en attraktiv Snowpark där variationen är stor mellan större och mindre hopp samt kreativa zoner med rails och boxar. Följ Hemavan Snowpark på Instagram för fler bilder och inspiration, och ta en titt på videon så får du en bild över hur parken ser ut i Hemavan.

Lenny Lämmels Snowpark

I Lämmellandet hittar vi en kreativ och rolig snowpark för våra yngsta gäster. Givetvis har barnens favorit Lenny Lämmel varit med och designat snowparken som innehåller både hopp och boxar. I anslutning till Lenny Lämmels snowpark hittar du flertalet grillplatser och Solkattens restaurang, perfekt när man behöver fylla på med energi efter alla hopp i parken.

Utmana familj och vänner i skicross

Skicross är en relativt ny gren inom skidsporten där fyra deltagare tävlar samtidigt i fartfyllda banor bestående av hopp, velodromkurvor, terrängvågor och andra typer av hinder. Skicross-arenan i Hemavan är designad så att alla ska kunna åka banan oavsett hur erfaren skidåkare man är. Hemavans Skicross-arena är designad i samarbete med Svenska Skicrosslandslaget.

Skicross-arenan är placerad vid Länken (mellan Centrumliften och Kungsliften) där stora som små kan tävla mot varandra i en fantastisk fjällmiljö.