6 tips för uthyrning

Här får ni svar på de vanligaste frågorna kring att hyra ut sitt boende.

  1. Vad behöver det finns för utrustning i lägenheten? Köket bör ha full köksutrustning av standardsort för att lätt komplettera om något skulle gå sönder eller försvinna. Se till att alla möbler, husgeråd, kuddar, täcken etc. är hela och fräscha. Vi hjälper gärna till med tips och idéer på hur ert boende ska vara för att uppskattas av våra hyresgäster!
  2. Vad händer om den som hyr råkar ha sönder något i lägenheten när den hyrs ut? Gästen är skyldig att ersätta det som går sönder i boendet och det är Hemavan Alpint som ser till att betalning sker. Allt som finns i bostaden kan komma att användas av gästen, är du rädd om något så plocka undan det.
  3. Hur prissätts uthyrningen? Det finns flera parametrar som påverkar hur vi prissätter ert uthyrningsobjekt, t.ex. läget, antal bäddar, utrustningen i boendet, wi-fi.
  4. Vilka veckor är lättast att få uthyrt?Alla våra vinterveckor är högsäsong för oss. Den största intäkten ger skollovsveckorna så fundera på vilka veckor som ni vill nyttja själva, så hyr vi ut resten.
  5. Hur långt i förväg behöver uthyrningsveckorna anges? Ju tidigare desto bättre, men senast 30 april för vintersäsongen och 30 november för sommarsäsongen. Om en gäst trivs i ditt boende är chansen stor att de vill komma tillbaka även året därpå. Då är det bra om boendet ligger bokningsbart redan när gästen reser.
  6. Hur bör vi inreda för att hyra ut? Smarta lösningar och lättstädat är nyckeln till nöjda gäster och minskat slitage. Installera ett skåp för städmaterial med en bra dammsugare. Ha alltid bäddmadrasser och/eller madrasskydd i alla sängar. Välj textilier i soffor/fåtöljer/mattor som är tåliga och lätta att ta bort fläckar ifrån. Undvik ljusa färger. Låsbart förråd/garderob för dina privata saker. Snåla inte med krokar, hängare, hyllor och garderober. Låsbart skidförråd så att gästen inte behöver ta in skidor och pjäxor i boendet. Installera gärna ett kodlås vid entrédörren så slipper både ni och vi onödig nyckelhantering.

Vill du rådgöra med oss och få mer information om hur vi jobbar med våra fastighetsägare är du välkommen att höra av dig!

Kontakta oss