Om Hemavan

Välkommen till hela Norrlands skidort

Hemavan erbjuder enastående skidåkning för både familjer och vänner i fantastisk fjällmiljö. Sommartid är det fjällvandring längs världsberömda Kungsleden, svampplockning och fjällens natur som lockar de flesta besökarna.

Hemavans skidområde har totalt 9 liftar varav en gondol/telemix, 36 nedfarter, 3 barnområden, Snowpark och Skicross-Arena. I Hemavan finns även ett stort utbud av restauranger däribland det arkitektoniska mästerverket Björk – Topprestaurang & Fjällbar.

I Hemavan finns ett stort antal välpreparerade pister, Snowpark, Skicross-arena, barnområden och underbar offpist! För de allra minsta kan vi tipsa om våra tre barnområden där barnens bästis Lenny Lämmel hänger. Klicka här för barnens alldeles egna pistkarta. I Hemavan erbjuder vi även massvis med härlig kvällsåkning till dig som vill få ut max av din skiddag!

Snabbfakta Hemavans skidsystem

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Antal liftar 9
Antal nedfarter 36
Antal gröna 16
Antal blå 11
Antal röda 8
Antal svarta 1
Antal barnområden 3
Snowpark JA
Skicross JA
Fallhöjd 665 m
Restauranger i området Fler än 10 st
Skidsäsong dec-maj

Mysigt och genuint med stort utbud

Hemavan är en växande by med ett stort utbud av restauranger, butiker och nöjen samtidigt som byn utstrålar en genuin känsla där storstadens brus känns avlägset.

 

Resan till Hemavan

Det är alltid nära till Hemavan – oavsett varifrån du kommer! Hemavan är helt unikt då man som enda skidort i Sverige kan stoltsera med en flygplats mitt i byn, endast några minuters promenad från skidbackar och boende. Från Arlanda tar det cirka 2 timmar och du väljer själv vilken dag du vill åka då det erbjuds avgångar sex dagar i veckan.

För dig som reser med bil är det vackra ”Blå Vägen” (E12) som gäller. Oavsett varifrån du reser kan du njuta av vackra vyer och bra vägar. För den som vill ta bussen finns Lapplandspilen som går från Stockholms Centralstation och som stannar på flera ställen längs vägen. Det går även bussar från städerna längs Norrlandskusten. Reser du från Finland kan vi tipsa om Wasabåtarna som erbjuder dagliga överfarter över Bottenviken. Mer info om hur du reser till Hemavan hittar du här.

Boka din flygresa här

 

Har du frågor eller funderingar om Hemavan?

Kontakta oss