För dig som reser från Stockholm

Det är alltid nära till Hemavan – oavsett varifrån du kommer. Här har vi samlat matnyttig information för dig som reser från Stockholm.

Kortfakta Hemavan

Antal liftar 9
Antal nedfarter 36
Längdåkning 25 km
Skiduthyrningar 2
Skidskola Ja
Barnområden 3
Backrestauranger 5
Flygplats Med gångavstånd till backen i Hemavan
Sjukhus/Sjukstuga I Tärnaby
Dagligvarubutiker 1
Hotell/Vandrarhem 3
Stugor Cirka 250 onlinebokningsbara stugor

Skidåkningen

Hemavan är norra Sveriges största skidort och erbjuder enastående skidåkning för både familjer och vänner i fantastisk fjällmiljö. Hemavans skidområde har totalt 9 liftar varav en gondol/telemix, 29 nedfarter, 3 barnområden, Snowpark och Skicross-Arena. För dig som gillar längdåkning finns här 50 km preparerade spår. En del av dem elbelysta och det finns ett nästan obegränsat antal vinterleder. Kungsleden har sin officiella startpunkt i Hemavan, bara några hundra meter från Hemavans Högfjällshotell. Tips till längdåkaren: Testa Kobåsspåret, ett milspår vid Kobåset som är en mäktig upplevelse i storslagen natur.

Pistkarta

Läs mer

Skidhyra

Läs mer

Längdåkning

Läs mer

Boendet

När du bokar en skidresa till Hemavan kan du välja mellan att bo på hotell, vandrarhem eller i en mysig stuga/lägenhet. Oavsett vart du väljer att bo har du nära till skidbackarna! Tips till dig som vill resa bekvämt: Boka en av våra större stugor (större än 80 kvm) så ingår avresestäd i priset!

Stuga/lägenhet

Boka här

Hotell

Boka här

Restaurangerna

Hemavan är en växande by med ett stort utbud av restauranger samtidigt som byn utstrålar en genuin känsla där storstadens brus känns avlägset. Bland restaurangutbudet hittar vi alltid något som passar humöret och aptiten. Här finns allt från food trucks, till avsmakningsmenyer i toppklass.  Tips till fjällgourmanden: Missa inte ett besök på Hemavans mest spektakulära restaurang. Kombinationen av nordisk design, internationella influenser, lokala råvaror och en vidunderlig utsikt gör ett besök på Björk – Topprestaurang & Fjällbar till en upplevelse utöver det vanliga!

Björk – Topprestaurang & Fjällbar

Hemavans mest spektakulära restaurang!

Läs mer

Hemavans Fjällcenter

Mysig restaurang som främst jobbar med lokala och ekologiska råvaror!

Läs mer

Restaurang Solkatten

Backrestaurang i direkt anslutning till Hemavan Gondol och barnens favorit Lämmellandet!

Läs mer

Resan hit

Hemavan är helt unikt då man som enda skidort i Sverige (ja kanske i världen) kan stoltsera med en flygplats mitt i byn, endast några minuters promenad från skidbackar och boende. Från Arlanda tar det cirka 2 timmar och du väljer själv vilken dag du vill åka då det erbjuds avgångar sex dagar i veckan.

Det är även många av våra gäster från södra delarna av Sverige som väljer att resa till oss med bil, vissa åker hela vägen i ett svep medan andra passar på att krydda resan med en mysig hotellvistelse längs vägen. Har ni till exempel bokat boende hos oss söndag-söndag kanske det passar bra att åka hemifrån redan på lördagen, för att sedan anlända till stugan i Hemavan på söndagen utvilade efter en mysig hotellnatt tillsammans med familjen.

Oavsett hur ni reser till oss ska vi göra vårt bästa för att er vistelse hos oss ska bli ett minne för livet!

Erbjudanden

30 % rabatt på boende torsdag-söndag

Boka nu

Veckopaket med upp till 50 % rabatt på liftkort

Boka nu

BOKA DIN SKIDHYRA

Läs mer