Kan vi förmedla ditt boende?

Hemavan Alpint bedriver stugservice i Hemavan åt privatpersoner & företag. För att vi ska kunna hyra ut ditt fritidsboende i Hemavan behöver boendet uppfylla vissa grundkrav.

Som ägare till ett fritidsboende i Hemavan är du välkommen att kontakta oss året runt om du är intresserad av att hyra ut stugan eller lägenheten. För att kunna hyra ut under vintersäsongen rekommenderar vi dig dock att kontakta oss senast sista september för att vi garanterat ska hinna med förberedelserna.

Hemavan Alpint förmedlar endast boenden i centrala Hemavan i dagsläget. Vårt huvudfokus är vintersäsongen men vi hyr också ut våra boenden under sommaren och hösten. Förmedlingen för vintern sträcker sig mellan ca slutet november till början av maj, och sommarsäsongen från början av juni till sista september.

För att vi ska kunna hyra ut ditt boende bör det uppfylla följande kriterier:

  • Sovrum ska ha lämplig förvaringsmöjlighet så som garderob, byrå eller krokar. Sänglampa och rullgardin eller mörkläggningsgardin. Alla sängar ska ha madrasser av god kvalitet med bäddmadrass och madrasskydd. Även önskvärt med kuddskydd. Kuddar och täcken ska vara tvättbara och märkta med boendets adress.
  • Matplats och allrum ska båda ha samma antal sittplatser som antalet sovplatser i boendet.
  • Köket ska minst ha samma antal kuvert (porslin, bestick, glas etc) som antal bäddar.
  • Badrum ska vara utrustat med dusch och WC. Alla ytskikt ska vara täta.
  • Exteriör Vi rekommenderar ett utvändigt skidförråd. Tomten ska vara städad och så gärna gräs eller liknande.

Det är självklart för oss att du ser över ditt boende innan uthyrning så det är säkert och välfungerande för våra gäster. Detta innefattar att du kontrollerar:

  • Godkända elinstallationer, ventilationsanläggningar och eventuella eldstäder.
  • Brandskyddsutrustning enl. regler.
  • Fungerande Tv-abonnemang med standard kanalutbud. Har du Wi-Fi ska detta fungera felfritt inför uthyrning och lösenord finnas tillgängligt för gäst.

Du bör också se över väggar, tak och möbler så att dessa är hela och fräscha. Boendet bör ha god allmänbelysning, bra dammsugare och städutrustning. Textiler rekommenderas att vara lättskötta och slitstarka, vi avråder från ljusa material.

Tänk på att nöjda gäster gärna återkommer till samma boende. Vi på Stugservice svarar gärna på frågor om uthyrning och kan komma med tips och idéer på åtgärder och underhåll för att ditt boende ska vara på topp.

Välkommen att höra av dig!