LIFTKORT

Våra liftkort ger dig tillgång till enastående skidåkning i både Hemavan och Tärnaby. Barn 0-6 år samt personer som fyllt 75 år som åker med hjälm är våra hedersgäster och åker alltid gratis. Ungdomar 7-17 år samt seniorer 65-74 år har reducerade priser på liftkort.

köp liftkort

När du köper ett liftkort får du en mobilbiljett i bekräftelsen, genom att trycka på denna får du fram en QR-kod som du använder när du hämtar ut liftkortet i våra liftkortsautomater. Har du laddat ett befintligt liftkortt behöver du inte gå till automaten utan keycardet blir aktiverat när du passerar vändkorset på väg till liften. Liftkort för våra hedersgäster (0-6 år & 75+ år) går endast köpa/ladda i våra skiduthyrningar.

FÅ 2 DAGAR EXTRA NÄR DU KÖPER 6 DAGARS LIFTKORT

Nu kan du förlänga ditt alpina äventyr och njuta av två extra dagar i backarna utan extra kostnad. När du bokar ett 6-dagars liftkort hos oss får du hela två dagar gratis!

OLIKA PRISER UNDER SÄSONGEN

Upptäck fördelarna med att anpassa din resa efter säsongen med våra flexibla priser. Billigaste liftkortspriserna hittar du i början på säsongen.

PRISLISTA FÖR PERIODEN 17 FEB – 1 MAJ

SKIDÅKNING ÄR FRISKVÅRD

En trevlig nyhet är att skidåkning är godkänt som skattefri friskvårdsförmån. En självklarhet tycker vi med tanke på att man är ute och andas frisk luft samtidigt som man tränar både kondition och styrka. Allt i kombination med en rejäl dos livsnjut såklart!

Hur använder jag friskvårdsbidraget när jag köper liftkort?
För att du ska kunna nyttja friskvårdsbidraget när du köper liftkort behöver du ett kvitto som bevisar att det är just du som har använt liftkortet – vilket du redovisar till din arbetsgivare. Därför är det viktigt att endast göra ett köp per kvitto.

När du gör ditt köp i vår onlinebokning registreras ditt liftkort tillsammans med ditt namn direkt på bekräftelsen. Om uppgifterna i bekräftelsen inte räcker kan man logga in på ”min sida” via en dator då det inte alltid fungerar via telefon. För att logga in använder du din mailadress du angav när du bokade samt en kod som följde med i bekräftelsen. Saknas eller fungerar inte koden i bekräftelsen kan du alltid fråga om en ny kod via inloggningssidan. Det går även att komma in på ”min sida” via bekräftelsen genom att klicka på den gröna rutan i bekräftelsen där det står ”hantera min bokning”. När man loggat in har man möjlighet att skriva ut det dokument som heter faktura där uppgifterna finns med.
Vi kan inte ordna kvitton för liftkort som ingår i en paketbokning, dvs ett erbjudande där både boende och liftkort ingår.

Logga in på din sida för att skriva ut fakturan

Hantering av betalning/kvitton
Hemavan Alpint  är inte anslutna till några friskvårdsnätverk utan du köper och betalar ditt liftkort som vanligt och ansöker sedan i efterhand om bidraget med din kvittokopia eller bokningsbekräftelse som underlag.

Vi kan tyvärr inte skriva ut kvitton i efterhand – originalkvitto/faktura med namn måste efterfrågas vid köptillfället.

INFORMATION

Liftkorten gäller sammanhängande antal dagar.
För dig som inte har ett Key-Card att ladda, tillkommer 50 kr för Key-Card (plastkortet).

 • Säsongspassen gäller fr o m säsongsstart t o m säsongsslut i både Hemavan och Tärnaby.
 • Hedersgäster Barn 0-6 år och personer som fyllt 75 år med hjälm är våra hedersgäster och åker gratis i alla liftar. Hedersgäster behöver ett Keycard vilket hämtas ut i någon av våra skiduthyrningar.
 • Föräldraliftkort är ett liftkort som kan delas mellan två föräldrar med mindre barn, som inte kan åka i backen samtidigt. En åker skidor och en är med icke skidåkande barn. Och sedan växlar man. Går endast att köpa på plats i skiduthyrningen & gäller endast för säsongskort.
 • Ungdom/Senior gäller för ungdomar som är 7-17 år samt för barn utan hjälm. Samma pris gäller för seniorer 65-74 år.
 • På våra 6-8 dagars kort får du också 2 dagar extra, 8 dagar till priset av 6. Mer skidåkning för pengarna!
 • 4 av 7 dagar innebär 4 valfria dagar under en vecka. Dagar som inte behöver vara i följd men som gäller under samma vecka.
 • 8 valfria dagar säsong ger dig möjligheten att välja 8 valfria dagar du vill åka under en hel säsong.
 • Kvällsåkningen ingår för den aktuella åkdagen i alla liftkort som gäller minst 1 dag.
 • Säsongspass studerande* Säsongskort för studerande går endast att köpa på plats i skiduthyrningen mot uppvisande av giltigt student leg. (Högskola/Universitet).
 • Enkeltur/Toppkort gäller för ett åk till toppen av Kungsliften.
 • Det går att köpa nytt liftkort online fram till 24 timmar före aktuell första skiddag. Ladda befintligt liftkort är möjligt fram till start på aktuell första skiddag.

ÅLDERSINDELNING LIFTKORT

Barn 0-6 år
Ungdom 7-17 år
Vuxen 18-64 år
Senior 65-74 år
Hedersgäster 75 + år

LADDNING AV KEYCARD

När du ska ladda ett befintligt kort skall numret skrivas in i en följd, utan streck och mellanslag. Numret som skall knappas in står alltid på baksidan av kortet, det kan dock stå på olika ställen där.

Det finns olika korttyper/nummerserier på key-card, de som går att ladda kan se ut på följande sätt:
01-16147133534527000672-0

VÅRA LIFTKORTSBESTÄMMELSER

Som medlemmar i SLAO, Svenska liftanläggningars organisation, följer vi deras riktlinjer och rekommendationer gällande liftkorten. Nedan finner du delar av lifttkortsbestämmelserna.

Liftkortet är personligt och får ej överlåtas. Foto är obligatoriskt på liftkort som gäller minst 5 dagar. Signatur är obligatoriskt på alla liftkort som inte har foto.

Liftkort med valfria dagar gäller endast den säsong de är inköpta. Liftkortsbestämmelser enligt överenskommelse med Konsumentverket och SLAO.

Fullständiga liftkortsbestämmelser hittar du i SLAOs Lilla Gula. Vid missbruk av liftkort uttages en kontrollavgift om 1000 kr. Vid förlorat liftkort exkl. key card ersättes återstående tid mot uppvisande av giltigt spärrkvitto.