Längdspår på Ängesdalslia

Bra medelkrävande motionsspår med vackra vyer mellan Ängesdalslia och Tärnaby. Dagljusspår 15 km enkel väg. Skate och klassiskt och turåkning.

Lös spåravgiften här

Spåret börjar på Ängesdalslia och ansluter till milspåret i Tärnaby för att sedan sluta vid Vikmyra skidstadion i Tärnaby. Spåret pistas från mitten av februari.

Rekommenderad start sker uppe på Ängesdalslia, intill vägen mot Ängesdal/Björkvattnet, och ger en fin kupering i terräng som ligger i fjällbjörkzonen. Vackra vyer åt alla håll utlovas. Efter cirka 7 kilometer kan du välja att vända för här börjar det på allvar bära ned mot Tärnaby med några s-kurvor och efter en stund ansluter spåret mot milspåret, håll höger. Åker du vidare kommer du till skidstadion i Tärnaby. Tänk på att det är rejäla utförslöpor som väntar. Tänk också på logistiken om du väljer att åka ned till Tärnaby.

Skidspåret ligger inom Vapsten samebys året-runt-marker vilket innebär att här är renskötsel tillåten året runt.

  • Vi uppmanar alla att visa största möjliga hänsyn och förståelse för att renar kan uppehålla sig på och intill skidspåret.
  • Var särskilt försiktig i anslutning till kurvor och utförslöpor, där sikten kan vara begränsad.
  • Lösspringande hundar är inte tillåtna och du som hundägare har ansvar för eventuell skada som kan uppstå om koppeltvånget inte följs.
  • Skejting eller annan åkning utanför skidspåret bör inte ske annat än i direkt anslutning till spåret.
  • Vi hoppas att du som tillfällig besökare och skidåkare har förståelse för rennäringens särskilda behov och renarnas rätt till
    samma område. Vi kan då fortsätta verka och trivas i samma fjäll även i framtiden.

Se film från Längdåkning på Ängesdalslia – Liaspåret