Nyheter/Blogg

Ny toppstuga, snösystem & belysning till Hemavan

Av Pontus Lindh
21 oktober, 2014 i Nyheter i Hemavan

Det blåser positiva vindar i Hemavan där det nu är klart med en ny toppstuga, snösystem och belysning i Hemavans västra del. Totalt omfattar investeringen omkring 25 miljoner SEK.

Hemavan har under de senaste åren vuxit och blivit allt mer populärt för skidsugna gäster att besöka. Nu tar man ett rejält kliv vidare i utvecklingen av Hemavan, där det nybildade bolaget Hemavan Alpint AB planerar omfattande investeringar med byggstart beräknad till maj 2015.

– Det här är en investering som ligger helt i linje med Hemavan Alpint´s ambition om att utveckla den alpina produkten och öka Hemavans attraktionskraft ytterligare säger Thomas Ringbrant VD för Hemavan Alpint AB.

Toppstugan är framtagen av Murman Arkitekter och beräknas vara klar december 2015. I samband med bygget av toppstugan kommer det även förberedas med nytt snösystem och belysning i den västra delen.

– Vi är mycket glada att kunna presentera denna investering som är oerhört stor för området. Det är en investering som kommer att gynna våra gäster som nu får möjlighet att varva ner mellan åken med god mat och dryck i fantastisk fjällmiljö säger Pontus Lindh Marknadsansvarig för Hemavan Alpint AB.

Utöver dessa investeringar är det sedan tidigare klart med investeringar i barnens favoritområde Lämmellandet. I Lämmellandet byggs bland annat en ny pulkabacke, skicrossbana, grillplatser och en scen där artister som Tobbe Trollkarl kommer att uppträda redan i vinter.

Toppstuga_fasad1_520x

Toppstuga_storstuga520x

Toppstuga_fasad2_520x

Toppstuga_loft520x