Nyheter/Blogg

Snökanonerna igång i Hemavan

Av Pontus Lindh
18 oktober, 2014 i Skidåkning

Nu produceras det stora mängder snö i Hemavan där målsättningen precis som föregående år är att kunna erbjuda skidsugna gäster en tidig säsongspremiär.

snorapport17okt
Foto: Sam Hedman

Efter ett par dagars kyla och en väderprognos som visar på temperaturer under nollsträcket kunde man igår (fredag) starta snökanonerna i Hemavan. Eftersom temperatur, luftfuktighet och vind är helt avgörande faktorer för effektiv snötillverkning har man även i år gjort noggranna observationer för att på så sätt kunna producera snö på ett effektivt sätt.

–  Det känns såklart skönt att komma igång med snötillverkningen då vi vet att väldigt många längtar
efter skidåkning och skidpremiär säger Hemavan Alpints fjällchef Niklas Ottosson.

Att det är många som längtar efter skidåkning märks inte minst när man kollar på årets bokningsläge där antalet bokningar har ökat med drygt 15 %* när man jämför med samma period föregående år.

– Säsongen 2013-2014 var en bra säsong för oss där vi lyckades öka våra marknadsandelar på
den svenska alpina marknaden. Därför är det extra kul att se att intresset för skidåkning i Hemavan Tärnaby fortsätter att öka även i år säger Thomas Ringbrant VD på Hemavan Alpint AB.

Samtidigt som snökanonerna pumpar ut tusentals kubikmeter snö i Hemavan pågår en turné där representanter från Hemavan Tärnaby besöker städer längs den svenska norrlandskusten, Nordnorge, Finland och Mälardalen för att snacka skidåkning, dela ut vinterns rykande färska Hemavan Tärnaby Magasin samt sälja skidpass med rabatt. Första stopp på turnén är i helgen då man besöker Vasa 18 oktober samt Winter Show i Kungsträdgården 18-19 oktober.

*Hemavan Alpints bokningsstatistik i jämförelse med samma period föregående år räknat på totala gästnätter. Period 1 aug – 15 okt.