Nyheter/Blogg

Strömma Fjäll lämnar Strömmagruppen

Av Pontus Lindh
2 oktober, 2014 i Nyheter i Hemavan

Strömma Fjäll som har ingått i Strömmagruppen sedan 1999 säljs till Investment AB Autopoiesis och byter namn till Hemavan Alpint AB.

Fjällverksamheten inom Strömma Turism & Sjöfart AB förvärvades under åren 1999 till 2001 och omfattade som mest skid- och boendeanläggningar i Riksgränsen, Tärnaby och Hemavan. Åren efter förvärven investerade Strömma stort i nybyggnationer av bostäder, hotell, nya nedfarter, nya liftar och en effektiv paketering. Efter en rad år av problem på dessa orter kunde lönsamheten förbättras och utveckling fås till stånd.

Parallellt med fjällsatsningen har även Strömma expanderat sin sightseeing- och rundtursverksamhet och är nu marknadsledande i de flesta större städerna i Norden.

Då expansionen i storstäderna kräver mycket arbete och kapital togs 2009 beslutet att lämna fjällverksamheten. 2011 såldes Riksgränsen, Tärnaby organiserades med ett hyr-köp 2013 och Hemavans Wärdshus är också sålt. Strömma lämnar nu Hemavan genom att den kvarvarande verksamheten som omfattar den alpina verksamheten i Strömma Fjäll AB och fastigheter i Tärnafjällens Exploaterings AB den 1 oktober säljs till Investment AB Autopoiesis. Bolaget har samma ägarkrets som Strömma. Strömma Fjäll AB under ledning av VD Thomas Ringbrandt byter därmed namn till Hemavan Alpint AB. Strömma fortsätter att ge support med bland annat bokningsverktyget Citybreak för att möjliggöra effektiv paketbokning.

Strömma fortsätter att fokusera på sin kärnverksamhet, det vill säga utveckling av storstadsverksamheten som har varit succéartad under innevarande år.

– Det har varit en förmån att få arbeta med Hemavan under alla dess år och jag hoppas att vi blir ihågkomna som det bolag som stod för förändring och nystart efter den svåra tid som orten haft på 1990-talet säger Jan Larsén, VD för Strömma Turism& Sjöfart AB

– Vi kommer tillsammans med den lokala ledningen i Hemavan att göra allt för att den alpina verksamheten kan fortsätta att utvecklas positivt säger Christian Björklöf, VD för Investment AB Autopoiesis.