Nyheter/Blogg

Världseliten i Skicross på plats i Hemavan

Av Pontus Lindh
13 november, 2014 i Skidåkning

Fyra olympiska medaljörer, en vinnare av totala världscupen och Sveriges mest lovande skicrossstjärna är på besök i Hemavan för att ladda inför vinterns tävlingar.

Hemavan har fått besök av världseliten i Skicross där stjärnor som Anna Holmlund, Victor Öhling Norberg, Jean Frederic Chapuis och supertalangen Sandra Näslund just nu befinner sig på ett två veckor långt träningsläger i Hemavan.

– För mig känns det jättebra att vara tillbaka i Hemavan där vi precis som förra säsongen bjuds på bra träning och fina förhållanden. Extra kul är det att vi nu får sällskap av det franska Skicrosslandslaget som ökar intensiteten på träningen ytterligare säger Holmlund.

Från och med säsongen 13/14 är Hemavan officiell samarbetspartner och träningsanläggning för svenska Skicrosslandslaget och dess verksamhet.

– Vårt samarbete med Hemavan är väldigt lyckat, att vi är mitt i hjärtat av snörika Svenska fjällen samtidigt som vi kan flyga in och ut precis som till vilken storstadsregion som helst är unikt. Att Hemavan lyckats skapa både en Skicrossbana och en Snowpark för oss att träna i så här tidigt är mycket imponerande, nu är det upp till oss att leverera vid vår premiär i Nakiska 5-7 december säger Sportchef Tommy Eliasson Winter.

– Det känns härligt att vi kan erbjuda bra träningsmöjligheter för de här landslagen som är beroende av mycket snö och välpreparerade pister tidigt på säsongen. Jag känner mig stolt över att vi är med och utvecklar svensk utförsåkning tillsammans med Skicrosslandslaget som andas utmanaranda och glädje vilket vi gärna vill både uppmuntra och förknippas med säger Pontus Lindh Marknadsansvarig på Hemavan Alpint AB.

Fler bilder och filmer från lägret hittar ni i vårt pressrum