Nyheter/Blogg

I helgen öppnar skidbackarna i Hemavan Tärnaby!

Av Pontus Lindh
29 oktober, 2015 i Nyheter i Hemavan

I helgen blir det säsongspremiär i Hemavan Tärnaby där barnens favorit Lilla Lämmeln öppnar i Hemavan nu på lördag 31 oktober och där stora delar av Ingemarbacken i Tärnaby öppnar på lördag eller söndag. Åkytan i Hemavan kommer att vara begränsad och därför väljer Hemavan Alpint AB precis som föregående år att bjuda på gratis skidåkning till alla under premiärhelgen. I Tärnaby gäller försäsongspriser.

Det blir en tidig säsongspremiär i Hemavan Tärnaby i år där man precis som föregående år erbjuder skidåkning redan i oktober.

”I tisdags startade vi snökanonerna och tack vare hårt jobb från våra medarbetare och bra väderförhållanden har vi lyckats tillverka tillräckligt med snö för att kunna öppna Lilla Lämmeln nu på lördag. Vi har även som målsättning att det ska finnas ett antal rails/features i Centrumbackens nedre del vilket vi tror uppskattas av många av våra gäster”. Niklas Ottosson, Fjällchef på Hemavan Alpint

 

Även i Tärnaby har snökanonerna gått för fullt i veckan vilket gör att man kan öppna stora delar av Ingemarbacken nu på lördag eller söndag. Hans Bromée som driver anläggningen i Tärnaby säger så här om helgens öppning:

– Vi har haft väldigt bra väderförhållanden i veckan vilket gör att vi kan öppna stora delar av Ingemarbacken redan i helgen. Det är fortfarande en del jobb som kvarstår så vi vet i dagsläget inte om vi hinner få klart allt till på lördag. Om inte så blir det premiär i Tärnaby på söndag.

Under premiärhelgen kommer man även kunna köpa begagnad skidutrustning till rabatterade priser i Centrumhusets skidshop.