Nyheter/Blogg

Snökanonerna igång i Hemavan!

Av Pontus Lindh
27 oktober, 2015 i Nyheter i Hemavan

Nu produceras det stora mängder snö i Hemavan där målsättningen är att kunna erbjuda skidåkning till skidsugna gäster redan nu till helgen.

Idag startade snökanonerna i Hemavan och om prognoserna håller räknar vi med att kunna producera stora mängder snö de kommande dagarna vilket förhoppningsvis innebär säsongsöppning redan nu till helgen.

”Det känns såklart skönt att komma igång med snötillverkningen då vi vet att väldigt många längtar efter skidåkning och skidpremiär. Vi startade snökanonerna i Centrumområdets nedre delar idag (tisdag) och om kylan håller i sig så är vår förhoppning att kunna öppna barnbacken vid Centrumliften redan till helgen”. Detta säger Niklas Ottosson, Fjällchef på Hemavan Alpint AB.

Samtidigt som snötillverkningen har dragit igång i Hemavans centrala delar så pågår byggnationerna av Björk –Topprestaurang & Fjällbar, ett nytt snösystem och ny belysning för fullt i Hemavans västra delar. Helgen 4-6 december planerar man att kunna öppna Hemavans västra del för skidåkning och helgen därefter 11-13 december slås portarna upp för Björk – Topprestaurang & Fjällbar. Mer information om vinterns investeringar i Hemavan hittar ni här.

Fortsätt hålla utkik här i bloggen för senaste nytt om snöläget i Hemavan Tärnaby. Ni kan även följa live via våra webbkameror.