Nyheter/Blogg

Idag öppnar Centrumliften & 2 km spåret i Hemavan!

Av Pontus Lindh
20 november, 2015 i Nyheter i Hemavan

Nu är det hög tid att valla skidorna för idag (fredag) öppnar Centrumliften tom stolpe 6 och dessutom är 2 km spåret i Hemavan preparerat och åkabart för skate!

Igår kunde vi återigen starta snökanonerna i Hemavan efter ett par dagars paus på grund av varmare väder. När vi blickar framåt så kan vi meddela att vi idag öppnar Centrumliften till och med stolpe 6. Precis som tidigare helger har vi även öppet Lilla Lämmeln samt att vi har ett antal rails/features i Centrumbackens nedre del. Snökanonerna kommer att spruta snö på Centrum – och Hotellbackens övre delar i helgen för att sedan plockas bort i början av nästa vecka så att vi kan preparera backarna och Hemavan Snowpark som ska stå klar nästa helg då November Session äger rum. I början av nästa vecka räknar vi även med att kunna starta snöläggningen  i Hemavans västra delar där Solkattsliften och Lämmellandet förhoppningsvis ska vara igång fredag 11 december. Vi återkommer med mer information om det. Vi kan även passa på att meddela att 2 km längdspåret i Hemavan är preparerat och åkbart för skate. I Tärnaby är Ingemarliften öppen.

Nu är vintern här och det firar vi med en färsk film från veckan som gått. Tack säger vi till Hemavanfly som har producerat filmen.

Video: