Nyheter/Blogg

Kyla, snökanoner och snöfall!

Av Pontus Lindh
16 november, 2015 i Nyheter i Hemavan

Kylan är tillbaka, snökanonerna är igång och helgen har bjudit på ett ordentligt snöfall. Nu är det vinter i fjällen!

Efter en period med varmare väder kunde vi i lördags hälsa vintern varmt välkommen tillbaka till oss i fjällen. Natten till lördag bjöd på ett härligt snöfall som färgade backen vit. På lördag förmiddag var även kylan tillbaka vilket gjorde att vi kunde starta snökanonerna i Centrum – och Hotellbacken. Snökanonerna har sedan dess producerat stora mängder snö där planen är att fortsätta snöläggningen till ikväll, för att sedan pausa snöläggningen då det enligt prognosen ser ut att bli nollgradigt de närmsta dagarna.

Tack vara dessa dagars snöläggning kan vi redan nu meddela att Centrumliften kommer att öppna tom stolpe 6 på fredag. Vi får dock räkna med att snökanonerna kommer att vara igång i Centrum – och Hotellbackens övre delar under kommande helg för att sedan öppna hela Centrum – och Hotellbacken sista helgen i november då även November Session äger rum.

Fortsätt hålla utkik här i bloggen för senaste nytt om snöläget och glöm inte att spana in våra webbkameror för liverapportering.

Bilder från helgen: