Nyheter/Blogg

Nu är vi igång med snöläggningen i Hemavans västra del!

Av Pontus Lindh
2 december, 2015 i Nyheter i Hemavan

Tidigt i morse var det premiär för vårt nya snösystem i Hemavans västra del.

Inför vintern har vi gjort stora investeringar i Hemavans västra del där Björk -Topprestaurang & Fjällbar, ett nytt snösystem och ny belysning har byggts under sommaren och hösten för att stå klart nästa helg 11-13 december. Det nya snösystemet blev klart förra veckan och idag var det äntligen rätt förutsättningar för att starta snöläggningen i Hemavans västra del. Dagen har gått bra men vi måste tyvärr stänga ner systemet ikväll då varmare väder och kraftiga vindar är på väg in. Vi räknar dock med att kunna starta igen på fredag förmiddag för att sedan fortsätta snöläggningen under helgen. Målsättningen är att vara klar med både Snobben och Lämmellandet till invigningshelgen (program) 11-13 december.

Håll utkik här i bloggen för senaste nytt om snöläget eller följ live via våra webbkameror. Nedan hittar ni några sköna bilder och en liten film från tidigare idag då snöläggningen startade.