Nyheter/Blogg

Skidorten som erbjuder mest snö till jul & nyår

Av Pontus Lindh
22 december, 2015 i Nyheter i Hemavan

Medan stora delar av Sverige ser ut att få fira en grön jul kan man i Hemavan Tärnaby glädjas åt otroliga mängder snö och en garanterat vit jul då det just nu ligger drygt 60 centimeter natursnö i området.

Tack vare den stora mängd natursnö som kommit kan vi erbjuda en riktigt bra skidprodukt till alla som är sugna på skidåkning under jul & nyår. Vi har redan nu kunnat öppna liftarna både i Hemavans centrala och västra delar och den 23 december öppnar Kungsliften och liftarna i högzon. Även i Tärnaby är skidbackarna igång där Ingemarliften, Lasseliften och Anjaliften går för fullt under jul & nyår. Detta säger Niklas Ottosson, Fjällchef på Hemavan Alpint AB.

Intresset för snö och skidåkning är stort under jul & nyår där antalet bokade gästnätter har ökat med 9%* när man jämför med samma period föregående år. Pontus Lindh Marknadsansvarig på Hemavan Alpint AB tycker det är kul att fler väljer att njuta av ledigheten i fjällen och ser även att många väljer att stanna över trettonhelgen.

Det är kul att så många väljer att spendera sin julledighet här i fjällen och såklart extra kul att så många stannar även över trettonhelgen. Att våra gäster väljer att stanna längre tror jag beror på det goda snöläget och de satsningar vi gjort inför denna säsong i form av ett nytt snösystem, ny belysning och vår nya topprestaurang Björk. Vi har även ett spännande jul – och nyårsprogram med uppträdanden av kända svenska artister såsom Mojje och Ulrik Munther samt en massa andra aktiviteter som händer i vårt skidområde under jul, nyår och trettonhelgen.

Några av alla aktiviteter som händer i Hemavan under jul & nyår:

  • Kidz Week med uppträdande av en av Sveriges mest omtyckta underhållare Mojje!
  • Pulkabowling med Lenny Lämmel
  • Superhjälte-disco
  • Ulrik Munther uppträder på Hemavans Högfjällshotell

*Antalet bokade gästnätter med ankomst 22 dec-10 jan på alla boendeanläggningar som bokas via Hemavan Alpint ABs bokningssystem. Bokningar genomförda tom 21 december.