Nyheter/Blogg

Redo för Skicross?

Av Pontus Lindh
20 januari, 2016 i Nyheter i Hemavan

Vinterns Skicrossbana får en ny sträckning vilket innebär fler velodromkurvor och fler hopp/rullar. Idag var vi ute och spanade in banbygget som vi hoppas ska vara klart redan nästa vecka. Bilder från dagen hittar du längre ner i inlägget.

Samarbetet med Svenska Skicrosslandslaget fortsätter vilket innebär att det blir ännu mer Skicross i Hemavan i vinter. Skicrossbanan vid länken (mellan Centrumliften och Kungsliften) håller just nu på att byggas där det blir fler velodromkurvor och hopp/rullar än tidigare år. Vi jobbar för fullt för att hinna få klar skicrossbanan redan till nästa vecka. Vi återkommer med mer information när den är klar.

Ladda ned Skicross Challenge och vinn fina priser!Skicross Challenge

Vem är egentligen snabbast i Hemavan Skicross-arena? I vinter kan du ladda ned appen Skicross Challenge till din telefon så har du chansen att vinna fina priser från skicrosslandslagets samarbetspartners samt en hotellweekend för 2 personer inklusive frukost och skidpass på Hemavans Högfjällshotell under avslutningshelgen 28 april – 1 maj. När du har laddat ned appen så aktiverar du den när du står på start.  Appen känner sedan av när du startar och går i mål. Under ditt åk mäts tid, maxhastighet, AirTime och den högsta G-kraft du utsatts för. När du gått i mål kan du jämföra dina tider med dina vänner eller med Victor Öhling Norberg från skicrosslandslaget. De snabbaste tiderna kommer med på topplistan och har chansen att vinna fina priser!

Bilder från Hemavan Skicross-Arena 20 januari: