Nyheter/Blogg

Vårskidåkning och massvis med event!

Av Pontus Lindh
11 april, 2016 i Nyheter i Hemavan

April är en fantastiskt månad i fjällen. Dagarna är längre, solen värmer och skidåkningen är fantastisk. Att blicka ut över fjällen från toppen av Kungsliften en solig dag i april, för att sedan kasta sig iväg och njuta av ett långt skönt åk ner till dalen kan vara något av det härligaste som finns. Dessutom finns det massvis med saker att roa sig med i april eller vad sägs om Hemavan Winter Pride, Ride the Cow, skicrossträning med världens bästa skicrossåkare Anna Holmlund, vattenplasket, uppträndande av Governor Andy & Markus Krunegård, skojiga shower med Lenny Lämmel och en massa annat kul!

Alla-tre-loggor-i-samma-bild

Ett samarbete mellan Hemavan Alpint, Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västerbotten och Visit Hemavan Tärnaby.

Weekend Warriors Snowcamp 15-17 aprilInspireUs logo

Weekend Warriors Snowcamp är ett camp av tjejer, för tjejer, med syftet att väcka intresse och utveckla skid- och snowboardåkning både i park och offpist. Weekend Warriors är ett samarbete mellan Hemavan Tärnaby och Inspire Us, ett företag inriktat på actionsporter för tjejer.

”Förutom att åka tillsammans i grupp och fila på åktekniken och hitta de roligaste åken så kommer vi också äta god middag, garva högt på afterskin och låta våra sinnen balanseras genom yoga. Oavsett om du åker skidor eller snowboard och vill åka park eller offpist så kommer det finnas en grupp för dig. Kom hit själv eller ta med dig morsan / kompisen / syrran så ser vi till att ha en riktigt go weekend ihop!” säger Anna Karlström på Inspire Us.

Läs mer

Live i Loungen – Elin Ruth 16 april 14.07.13_elin958-2

Elin Ruth är ute på akustisk turné och gör glädjande nog en mellanlandning hos oss i Hemavan. Elin Ruth (tidigare Sigvardsson) släppte i juni 2015 albumet ”Debris”. En skiva som signerats och numrerats i 1000 ex. Hösten 2014 kom hennes sjätte album, Here Comes the Storm. Skivan spelade in i legendariska Daptone House of Soul i Brooklyn NY och hennes kärlek till soul och blues har för första gången blommat ut på allvar. Elins ord och musik har alltid speglat var hon har befunnit sig i livet för tillfället. Samtidigt har hon haft förmågan att förvandla dagboksanteckningar till tidlösa låtar. Det gör hennes diskografi till ett både givande och gäckande pussel.

Boka biljetter

Ride The Cow 21-23 april DSC_0844

Friåkningstävlingen Ride The Cow äger rum i slutet av april och genomförs precis som i fjol på två dagar med en dag som reserv för dåligt väder, samt ett friåkningscamp där ni får möjlighet att träna tillsammans med erfarna friåkare dagarna innan tävlingen. Friåkningsveckan är tillägnad alla oavsett ålder och erfarenhet som vill åka skidor/telemark/snowboard i ett av Sveriges absolut bästa friåkningsområden. Det blir en fartfylld vecka full av spännande aktiviteter.

Boka nu

Hemavan Winter Pride – 21-24 april WinterPrideAnnons

Hemavan Winter Pride var fjällvärldens första pridefestival då den hade premiär 2014, och till våren 2016 är det dags för tredje upplagan som äger rum 21-24 april. Festivalen genomsyras av gemenskap, glädje, skidåkning och fest samtidigt som den hjälper till att förbättra HBTQ-personers livssituation och rättigheter. Hemavan Winter Pride är ett samarbete mellan Visit Hemavan Tärnaby, Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västerbotten, Hemavan Alpint, Hemavans Wärdshus och Persson & CO.

Boka Winter Pride

Hemavan Spring Break 29 apr – 1 maj vattenplasket

Hemavan Spring Break äger rum 29 apr – 1 maj och är en skidfest i tre dagar för hela familjen. Det blir vattenplasket där vi badar med skidorna på, skicrossträning/tävling med världens bästa skicrossåkare Anna Holmlund, skidtester, utomhus-afterski, kvällsåkning och kvällsnöjen i en enda stor yra. Dessutom får vi besök av reggae-kungen Governor Andy och fantastiske Markus Krunegård som uppträder på Hemavans Högfjällshotell lördag 30 april!

Boka nu

Live i Loungen – Markus Krunegård 30 april MarkusKrundegard2014_Bild_RGB

Det är faktiskt sant… Vi avslutar säsongen och Markus Krunegård avslutar sin akustiska turné, i Loungebaren på Högfjällshotellet under Live i Loungen. Frågan är om det blir bättre än så, någonsin? Markus Krunegård har turnerat i olika konstellationer genom åren – som frontman i Hets!, Laakso och We Are Serenades – men framförallt som den soloartist vi lärt känna honom som sedan debuten med Markusevangeliet 2008. Under det senaste året har han skrivit låtar tillsammans med svenska och internationella artister, släppt ett hyllat femte studioalbum, en EP och även varit aktuell med miniserien ”Krunegård och Jinder på turné”. I vår väntar över 30 akustiska spelningar på teatrar och konserthus, den mest omfattande turnén hittills i Krunegårds solokarriär.

Boka biljetter

Vill du njuta av sköna aprildagar i fjällen så kan vi tipsa om vårt paketerbjudande ”Aprilveckor till fyndpriser” där boende och skidpass är kraftigt rabatterade. Läs mer och boka här.