Nyheter/Blogg

Hemavans Högfjällshotell får nya ägare

Av Pontus Lindh
17 maj, 2016 i Nyheter i Hemavan

Från och med den 16 maj 2016 får anrika Hemavans Högfjällshotell nya ägare. De nya ägarna är Tobias Lindfors, Kristofer Lundström och Jan Aspvik som sedan tidigare äger och driver norra Sveriges största hotellkedja Swedish Lapland DMC. I hotellkedjan ingår förutom Hemavans Högfjällshotell även Pite Havsbad, Nordkalotten Hotell och Konferens, Skellefteå Stadshotell, Skellefteå Best Western och Hotell Laponia.

Hemavans högfjällshotell har med sin högt belägna placering i direkt anslutning till Hemavans skidsystem gästats av tusentals skidåkare per år, gäster som från och med i maj kommer välkomnas av de nya ägarna.

Vi har följt utvecklingen i Hemavan de senaste åren och blir imponerade över hur skidorten har vuxit och tagit en större plats på Sveriges skidkarta och där vi nu ska fortsätta utveckla Hemavan som Norra Sveriges ledande Skidanläggning, säger Tobias Lindfors en av de nya ägarna till Hemavans Högfjällshotell.

Hemavan Högfjällshyllan AB är ett systerbolag till Hemavan Alpint AB med samma ägare Investment AB Autopoiesis. Styrelseordförande Christian Björklöf säger så här om försäljningen av det anrika hotellet:

Först och främst vill vi hälsa Tobias, Kristoffer och Jan varmt välkomna till Hemavan. Vi är glada över att ha hittat en stark aktör i hotellbranschen som vi är övertygade om blir en viktig spelare för Hemavans fortsätta utveckling. Förutom att vi nu har ytterligare en stark aktör på orten så kommer försäljningen av hotellet innebära att vi kan lägga full fokus på att fortsätta utveckla Hemavans skidprodukt i Hemavan Alpint AB:s regi.

Scrolla till höger för att se hela tabellen
 För mer info kontakta:
 Tobias Lindfors, ordförande Hemavans Högfjällshotell
 Tel: 070-343 42 32
 E-post: tobias.lindfors@studentconsulting.se
 Kristofer Lundström, VD Hemavans Högfjällshotell
 Tel: 070-305 13 23
 E-post: Kristoffer@pite-havsbad.se
Christian Björklöf VD, Investment AB Autopoiesis
Tel: 072-508 67 60
Thomas Ringbrant; VD Hemavan Alpint AB
Tel: 070-392 36 62
E-post: thomas.ringbrant@hemavan.nu