Nyheter/Blogg

Vi söker köksmästare

Av Pontus Lindh
24 maj, 2016 i Nyheter i Hemavan

Inför hösten och vintersäsongen 2016/2017 söker vi en eller två köksmästare till våra två restauranger Björk – Topprestaurang & Fjällbar samt Restaurang Solkatten (som är under förvandling).

Båda restaurangerna ligger i Hemavans västra skidsystem och är de som ska leda utvecklingen för att fantastiska matupplevelser ska få gäster att välja Hemavan före andra alternativ för sin skidsemester. Antingen är det en och samma person som ansvarar för båda restaurangernas kök eller så är det en person per restaurang. På båda restaurangerna har vi ambitionen att laga mat från grunden med fina råvaror och med mycket kärlek.

Björk Topprestaurang & Fjällbar DSC_0554
Öppnade i december 2015 och är vårt nyaste tillskott bland våra backrestauranger. Restaurangen ligger uppe på fjället och kan endast nås med skidor eller arrangerade transporter med pistmaskin eller bandvagn. Den första säsongen blev väldigt lyckosam. På Björk har vi en intention att hämta inspiration från världens alla hörn och skapa en internationell innovativ meny med lokala och ekologiska råvaror. Restaurangen är öppen dagtid samt vissa kvällar, från början av december till början av maj. Björk har ca 70 platser inomhus samt en stor uteservering som framförallt är välbesökt i mars och april.

Restaurang SolkattenSolkatten Restaurang
 Är under omvandling och kommer att totalrenoveras under hösten 2016, nypremiär i början av december 2016. Vi kommer att servera bufféluncher med husmanskost och fika på dagtid och övergå till en familjär kvällsrestaurang på kvällarna där inriktningen kommer att var det italienska köket med bla pizza och pasta men även andra italienska klassiker. Solkatten har ca 130 sittplatser och serverar under högsäsong ca 300-400 luncher. Kvällsverksamheten är en nyhet inför säsongen 2016/2017.

Sök tjänsten här