Nyheter/Blogg

OK Västerbotten satsar stort och blir Riktig Fjällpartner

Av Pontus Lindh
8 november, 2016 i Nyheter i Hemavan

Nu inleder vi ett nytt spännande samarbete med OK Västerbotten som vår första Riktiga Fjällpartner.

hemavan_partnerlogo_001

Med en ny automatstation i centrala Hemavan och ett nytt samarbete med Hemavan Alpint vill OK Västerbotten ge besökarna en bättre upplevelse innan, under och efter sin fjällvistelse.

– Etableringen i Hemavan ligger helt i linje med vår strategi att finnas representerade i hela Västerbotten. Vi har saknat representation i Hemavan, som är väldigt expansivt, därför känns både den här investeringen och samarbetet med Hemavan Alpint rätt för oss, säger Erica Lundgren, VD OK Västerbotten.

I och med avtalet med Hemavan Alpint går OK Västerbotten nu in som ”Riktig fjällpartner”, en helt ny typ av samarbete som ska bidra till Hemavan Tärnabys utveckling som fjälldestination. Resultatet av samarbetet blir märkbart framåt vårkanten.

– Vi ser mycket fram emot samarbetet med OK Västerbotten. Vi har velat hitta en partner som kan stärka Hemavan Tärnaby ytterligare och där våra besökare blir de stora vinnarna, säger Pontus Lindh, marknadsansvarig på Hemavan Alpint AB som i förra veckan även presenterade en ny stor satsning på en ny gondol till Hemavan – och fortsätter:

– Vi vet sedan tidigare att majoriteten av våra besökare kommer med bil till oss och att kuststäderna i dag är vår största marknad. Nu kan vi förlänga fjällsemestern och göra bilresan till en del av upplevelsen.

OK Västerbottens medlemmar kommer bland annat erbjudas rabatterade priser under sin vistelse i Hemavan, dessutom ska det hända en hel del spännande saker både på väg till och på plats i Hemavan under säsongen. (Mer information om alla erbjudanden och vad som kommer ske på plats i Hemavan presenteras här på webben inom några veckor).

Samtidigt som OK Västerbotten går in som ”Riktig Fjällpartner” presenteras fler nyheter i den västerbottniska fjällvärlden. I januari drar det nya företaget Hemavans Bilverkstad igång sin verksamhet i centrala Hemavan med en drygt 1 100 kvadratmeter stor byggnad som ska inrymma bland annat en bilverkstad, tillhörande butik och kundmottagning, ett mindre kafé och en spolhall.

– Det har saknats en bilverkstad på orten och reaktionerna har hittills varit positiva. Automatstationen från OK Västerbotten är dessutom ett fint tillskott för våra kunder och besökare, säger Liz Stenmark som tillsammans med maken Sven Silén är entreprenörerna bakom Hemavan Bilverkstad AB.

Automatstationen i fråga ska ligga i anslutning till den nya anläggningen och förväntas vara färdig i tid till sportlovet.

– Den nya automatstationen innebär att vi nu finns representerade på ytterligare en ort i Västerbotten och kommer på det sättet ännu närmare våra medlemmar. Dessutom inleder vi ett nytt spännande samarbete tillsammans med Hemavan Alpint AB, vilket ger våra medlemmar möjligheten till erbjudanden och rabatter i samband med sina fjällsemestrar, säger Erica Lundgren.

– Vi är både stolta och glada över att kunna vara en del av den utvecklingen, avslutar Erica Lundgren.

Mer information om OK Västerbotten hittar du på deras hemsida.