Nyheter/Blogg

Snö, November Session och öppning av Solkattsliften

Av Pontus Lindh
24 november, 2016 i Nyheter i Hemavan

Vilken helg vi har framför oss. I veckan har vi fått stora mängder snö och mer ser ut att vara på väg under helgen. Hemavan Snowpark är bättre än någonsin vilket bådar gott inför helgens November Session, och på lördag öppnar Solkattsliften.

De senaste dagarna har bjudit på en hel del snö där snödjupet mäter nästan 30 centimeter i Hemavan. När vi tittar på väderprognoserna ser det ut att vara mer snö på ingång kommande dagar vilket ger goda förutsättningar för härlig skidåkning i helgen.

Imorgon (fredag) drar artonde upplagan av November Session igång och Hemavan Snowpark ser bättre ut än någonsin. Vi har tagit hjälp av Snowpark Consulting som bland annat har Slopestyle-parken från OS i Sotji på sin meritlista. I bildspelet nedan kan ni se bilder från Hemavan Snowpark. Mer information om November Session hittar ni på Facebook.

På lördag öppnar Solkattsliften och nedfarten Snobben för skidåkning. Dessutom kommer Björk – Topprestaurang & Fjällbar vara öppen under helgen för alla som behöver ladda med god mat och energi mellan åken. Observera att  Lämmellandet, Ski Streets (mellan Centrumliften och Solkattsliften), Solkattens Skidshop och Solkattens Restaurang inte kommer vara öppna i helgen. För att färdas mellan skidområderna kommer det alltså krävas bil eller en längre promenad. I Centrumhuset har skidshopen och Persson & Co öppet.

Liftarnas öppettider i helgen:

Scrolla till höger för att se hela tabellen
Centrumliften Fredag 10-21
Lördag 10-19
 Söndag 10-16
Lilla Lämmeln Fredag 12-17
Lördag 10-17
Söndag 10-16
Solkattsliften Lördag-söndag 10-16

Backrestauranger & skidshop öppettider:

Scrolla till höger för att se hela tabellen
 Centrumhusets skidshop  Fredag-söndag Öppnar 30 min före och stänger 30 min efter Centrumliften.
 Björk – Topprestaurang & Fjällbar  Lördag  11-16 samt öppet för middag på kvällen. Middagen måste förbokas på telefon: +46(0)954-301 43.
 Söndag 11-16
Persson & CO Fredag-söndag Öppet samma tider som Centrumliften.