Nyheter/Blogg

Snökanonerna igång i Hemavan

Av Pontus Lindh
2 november, 2016 i Nyheter i Hemavan

Idag (onsdag) startade snökanonerna i Hemavan och säsongspremiären ser ut att bli helgen 11-13 november.

Idag startade snökanonerna i Hemavan och om prognoserna håller räknar vi med att kunna producera stora mängder snö de kommande dagarna vilket förhoppningsvis innebär en sönrik säsongspremiär helgen 11-13 november. I Tärnaby planerar man att starta snökanonerna i eftermiddag och om kylan håller i sig är förhoppningen att kunna öppna Ingemarbacken under nästa vecka.

”Det känns såklart skönt att komma igång med snötillverkningen då vi vet att väldigt många längtar efter skidåkning och skidpremiär. Vi startade snökanonerna i både Centrum och vårt västra skidområde idag (onsdag), och om kylan håller i sig är vår förhoppning att kunna öppna för skidåkning helgen 11-13 november. Detta säger Peter Östbergh, Fjällchef på Hemavan Alpint AB.

inför säsongen 15/16 investerade vi i ett nytt snösystem i Hemavans västra del (Snobben och Lämmellandet) vilket innebär att vi just nu producerar snö på två ställen samtidigt i Hemavan. Fortsätt hålla utkik här i bloggen för mer information om hur det går med snöläggningen och när backarna öppnar i Hemavan Tärnaby. Ni kan även följa live via våra webbkameror.

Bilder från dagens snöläggning