Nyheter/Blogg

Världseliten i Skicross på plats i Hemavan

Av Pontus Lindh
18 november, 2016 i Nyheter i Hemavan

Just nu gästas Hemavan av världseliten i Skicross där stjärnor som Anna Holmlund, Victor Öhling Norberg, Jean Frederic Chapuis och Sandra Näslund befinner sig på ett två veckor långt träningsläger.

 Fyra olympiska medaljörer, tre vinnare av totala världscupen och en tidigare världsmästare befinner sig just nu i Hemavan för att ladda inför vinterns tävlingar. Anna Holmlund som bland annat kan titulera sig dubbel total världscupvinnare och OS-medaljör säger så här om att vara tillbaka i Hemavan:

Det här är fjärde året i rad vi befinner oss i Hemavan och för mig känns det superkul att vara tillbaka. Vi brukar alltid inleda och avsluta säsongen i Hemavan vilket har visat sig fungera väldigt bra både för mig och för laget. Det här är en perfekt uppladdning inför världscup-premiären i Val Thorens 9-10 december.

Från och med säsongen 13/14 är Hemavan officiell samarbetspartner och träningsanläggning för svenska Skicrosslandslaget, ett avtal som precis har förlängts med ytterligare tre år.

Vi har haft ett väldigt lyckat samarbete med Hemavan Alpint de tre senaste åren, och därför känns det väldigt bra att vi nu förlänger samarbetet med ytterligare tre år. Hemavan bjuder på härlig fjällmiljö endast ett ”stenkast” från Stockholm med flyg vilket möjliggör sparring även mot långväga gäster som det franska landslaget. Extremt bra uppladdning inför världscuppremiären säger Joar Båtelson Sportchef Skicrosslandslaget.

Klockan 16:00-17:00 på lördag (19/11) har du som befinner dig i Hemavan chansen att se när världseliten tränar skicross i en tillfälligt uppbyggd skicrossbana i nedfarten Snobben i Hemavans västra skidområde.

Det känns härligt att vi efter tre år tillsammans kan se goda resultat från vårt samarbete med Skicrosslandslaget. Framgångarna syns både genom medaljer och världscuptitlar men även i våra gästundersökningar där vi ser att våra gäster tycker det har blivit roligare att åka skidor hos oss tack vare vår satsning på skicross. Vi känner oss även stolta över att vi är med och utvecklar svensk utförsåkning tillsammans med Skicrosslandslaget som andas utmanaranda och glädje vilket vi gärna vill både uppmuntra och förknippas med säger Pontus Lindh Marknadsansvarig på Hemavan Alpint AB.

Nedan ser du bilder från träningslägret som just nu pågår i Hemavan.