Nyheter/Blogg

Jul, nyår och trettonhelg i fjällen!

Av Pontus Lindh
19 december, 2016 i Nyheter i Hemavan

Jul, nyår och trettonhelgen knackar på dörren och vi har massvis med härlig skidåkning att se fram emot. Både utför och på tvären. Dessutom har vi laddat med ett helt gäng spännande aktiviteter för både stora och små.

Försäsongen i Hemavan Tärnaby har bjudit på både kyla och snö vilket har gett oss fina förhållanden i våra skidbackar. Redan i början av november öppnade första nedfarterna och sedan några veckor tillbaka har vi kunnat njuta av skidåkning i både Hemavans centrala – och västra skidområde. Dessutom har alla som gillar hopp och rails kunnat roa sig i Hemavan Snowpark  och i Tärnaby är både Ingemarbacken och Anjabacken öppna.

De senaste dagarna har bjudit på varmare väder men enligt väderprognoserna ser det ut att bli minusgrader och snö kommande dagar. Om prognoserna stämmer kommer vi alltså kunna njuta av både minusgrader och nysnö under mellandagarna och nyårshelgen. Utöver liftarna i lågzon hoppas vi kunna öppna Kungsliften, Länken, Lillprinsen och Mellanliften under mellandagarna. Mer information om när liftarna i högzon öppnar presenteras här i bloggen inom kommande dagar. Observera även att uppdatering av öppna liftar och nerfarter sker dagligen på vår pist – & väderrapport.

För dig som gillar längdåkning kan vi tipsa om två längdevent; Tärnaby Vikmyra skidstadion 28 december och elljusspåret i Hemavan 29 december kl 11.00-13.00. Visit Hemavan Tärnaby bjuder på blåbärssoppa och mysig brasa. Du kan också låna skidor och pjäxor och testa en sväng på spåret. Testskidor Intelligrip från Madshus kommer att finnas på plats. Mer om vad som händer på längdspåren hittar du här.

Mat & nöje under jul, nyår och trettonhelgen

Under jul, nyår & trettonhelgen händer det mycket i Hemavan Tärnaby både i skidbacken, på afterskin och på våra restauranger. Hela aktivitetsprogrammet för jul – & nyår hittar du här och mer information om Kidz Weekend 6-8 januari hittar du här. Scrolla ner för mer information från våra restauranger och afterski.

Björk – Topprestaurang & Fjällbar
Förutom själva julafton då det är stängt så har Björk öppet alla dagar från 11.00 till 16.00 från 23/12 till och med 8/1. Fredagen den 23/12 och på juldagen 25/12 så är det kvällsöppet för bordsbokning därefter är det kvällsöppet onsdagar, fredagar och lördagar resten av säsongen. Vill ni uppleva en unik nyårskväll så serveras en femrätters supé utan dess like, det finns ett fåtal platser kvar. Bordsbokning: bjork@hemavan.nu

Restaurang Solkatten
Solkatten är alltid öppet när liften går, så också på julafton då det serveras julgröt och skinkmacka mellan 10.00 och 14.00. Övriga dagar serveras en lunchbuffé med minst tre olika alternativ samt pannkakor med sylt och grädde. Om vädret tillåter så kommer vi att grilla hamburgare utomhus under nyårshelgen. Under nyår gästas vi också av Carolina Miskovsky som underhåller såväl på fredagskvällen som på självaste nyårsafton. På fredag 30/12 dukar vi som vanligt upp en pubbuffé från 18.00 med ost, chark och andra delikatesser [pizza till barnen] och på nyårsafton serveras en trerätters nyårssupé där fondue är varmrätten, från 19.00. Vår norrländska fondue kommer vi att servera varje lördag hela säsongen. Bordsbokning: solkatten@hemavan.nu. Det går också bra att titta in under dagen och boka sitt bord, dock senast 14.00.

Afterski & Nattklubb på Hemavans Högfjällshotell
Duo jag kommer till Högfjällshotellet! Grym underhållning från torsdagen den 29/12 till dagen då det smäller och vi ska fira in 2017! Joina in vettja! Kommer bli grymma dagar på världens bästa skidort. Boka era biljetter NU

Restaurang Enar (Hemavans Högfjällshotell)
Restaurang Enar är en bistro i fjällmiljö, med enastående utsikt mot fjällen. Här serveras mat från världens alla hörn med en lyxig touch. Restaurang Enar kommer vara öppen dagligen från 28 dec – 7 jan från klockan 17:00. På nyårsafton serveras en nyårssupé som du kan boka här.

Folkes Fjällcafé
Folkes Fjällcafé öppnar för säsongen när Kungsliften öppnar. Fram till och med 8/1 är det öppet varje dag mellan 10.00 och 14.00 med fika i massor och med en och annan nyhet.

Nannas Kök & Bar har byggts om under hösten och idag (onsdag 21/12) är det nyöppning för säsongen. Baren En Trappa Upp på Hemavans Fjällcenter har även den genomgått en renovering och kommer vara öppen under mellandagarna och över nyårshelgen. På Hemavans Wärdshus & Pub Stockstugan kommer det serveras god mat och skön underhållning. Mer information hittar ni på respektive anläggnings hemsidor/facebooksidor.