Nyheter/Blogg

Januariljus & 95 centimeter snö!

Av Pontus Lindh
2 januari, 2017 i Nyheter i Hemavan

Nytt år, juldekorationerna bortstökade, en lång härlig säsong väntar. Idag njuter vi av det tidiga januariljuset.

Långa skuggor seglar nedför pisterna, på Solkatten hörs uppspända pjäxor skrapa mot stengolvet, på Björk knastrar en välkomnande brasa för frusna fingrar. I Mellanskogen ligger ett mjukt duntäcke av de senaste dagarnas ihärdiga snöande. Det är vindstilla, ljuden isoleras i det kyliga och klara luften. Detta ger oss bästa tänkbara start på året och en längtan efter mer.

Snödjupet mäter till hela 95 centimeter, väderprognoserna utlovar desto mer och den härliga kylan spås hålla i sig. 9 av Hemavans 10 liftar är öppna, många spanar upp mot Kungstoppen och arbete pågår för fullt med av-isning för att kunna öppna Kungsliften inom kort. Samtliga byglar över stolpe 14 står under snön, uppdateringar följer ni enklast här och i pist – & väderrapporten.

Byglarna står under snön och det är nedisning i stolparna på Kungsliften.

 

Fler inspirerande vinterbilder från ett Hemavan i klar vinterskrud följer här nedan. För er, som är lika sugna som oss på härlig januariåkning och vill ta del av härliga rabatter på boende och skidpass, kan vi tipsa om vårt erbjudande ”Januaribomben”.

Boka januaribomben