Nyheter/Blogg

Upp 25 % för flyget mellan Stockholm-Hemavan!

Av Pontus Lindh
15 mars, 2017 i Nyheter i Hemavan

Antalet resenärer som väljer att flyga till Hemavan/Tärnaby från Stockholm Arlanda ökar och linjen har en stark tillväxt. Årets första nio veckor visar på en ökning om 25 % jämfört med samma period förra året, vilket i antalet passagerare blir ca 600 fler.

Nextjet har trafikerat sträckan Stockholm-Arlanda – Hemavan/Tärnaby sedan 2008. Aldrig tidigare har linjen haft en så stark tillväxt som nu. Tittar vi in i framtiden ser även den ljus ut då framtida bokningar ligger på en högre nivå än tidigare.

Linjen är en viktig del av Nextjets linjenät, både utifrån visionen om tillgänglighet för hela Sverige, men också utifrån ett attraktivitets- och varumärkesperspektiv där Hemavan/Tärnaby med sitt unika utbud utgör en viktig del av Nextjets helhetserbjudande.

 –  Vi är väldigt glada över att allt fler gäster väljer att resa med oss på sträckan och vi kan konstatera att Hemavan/Tärnaby med sina satsningar verkligen attraherar nya gäster. Destinationen är i sig fantastisk och med de nya investeringar som nu görs spår vi en ljus framtid för linjen och destinationen, säger Henning Lindberg marknadschef på Nextjet.

Bakgrunden till tillväxten är både den utveckling av destinationen som har skett och den som kommer att ske där Hemavan Alpint kommunicerat att man redan inför vintern 2017 kommer att ha en gondol/telemix färdig.

–  Antalet gäster som besöker oss för första gången har aldrig varit så många som det är nu och en stor förklaring till detta är att vi lyckats få fler att upptäcka hur smidigt det är att ta flyget till Hemavan. Detta säger Pontus Lindh, Marknadsansvarig på Hemavan Alpint.

Video: Landa i riktiga fjäll