Nyheter/Blogg

Före… Om sex månader kommer efterbilden

Av Pontus Lindh
9 maj, 2017 i Nyheter i Hemavan

Nu har projektet med Hemavan Gondol startat. I veckan har vi plockat ner vinschar från vajern och nästa vecka kommer byggarbetare och maskiner för att påbörja nerplockningen av Norrliften.

Vi har en väldigt spännande tid framför oss. Det är nu resan börjar för Hemavan Gondol som invigs helgen 30 nov – 3 dec. I veckan har vi plockat ner vinschar och byglar från vajern och imorgon fredag kopplar vi bort strömmen till liften för att redan nästa vecka påbörja nerplockningen av liftstolpar och vändhjul.

Ni kommer kunna följa resan från start till mål här i bloggen. Vi kommer lägga upp bilder och filmer med jämna mellanrum så håll utkik! Vi vill även passa på att informera er att både sommarlinbanan och Björk – Topprestaurang & Fjällbar kommer vara stängda i sommar på grund av byggnationerna. Vi ber om överseende med att det inte går någon linbana upp på fjället den här sommaren och längtar redan till sommaren 2018 då nya gondolen/ telemixen kommer att transportera vandrare och cyklister upp på fjället.

Läs mer om Hemavan Gondol & Vision 2025

Bilder