Nyheter/Blogg

Ny ägarkonstellation förstärker skidanläggningen i Tärnaby

Av Pontus Lindh
27 juni, 2017 i Nyheter i Hemavan

Från och med den 1 juli 2017 ägs Tärnaby Alpint av Ulrika och Lars Arrhenius tillsammans med bröderna Hans och Jöns Bromée. Den nya fyrklövern kommer komplettera varandra väl. Med bröderna Bromées gedigna alpinbakgrund och paret Arrhenius erfarenheter av ledarskap och entreprenörskap stärks bolaget.

Ulrika Arrhenius, som redan startat olika verksamheter i området, har en bakgrund som entreprenör och går in som VD i det nya bolaget.

Ulrika Arrhenius: ”Tärnaby är en liten skidort med ett starkt varumärke som erbjuder något unikt. Med sina traditioner och framgångar inom det alpina i kombination med Laxfjällets potential att utvecklas är jag övertygad om att vi kan locka till oss flera gäster. Vi kommer nu tillsammans analysera vad som krävs för att även anläggningen i Tärnaby ska kunna expandera de närmaste åren. Vi kommer växa succesivt och redan nu tar vi första stegen genom att förbereda bygget av en toppstuga och en zipline.”

Ett tydligt mål för de nya ägarna är att återigen sätta Tärnaby i toppen på alpinkartan men även se till att utveckla andra aktiviteter på Laxfjället som t. ex längdskidåkning. Verksamhet kommer att bedrivas året runt till en bredare målgrupp. Det ska finnas något för alla på Laxfjället. Det kan handla om allt ifrån svampplockning, rensafari till downhill och zipline. För att utveckla skidanläggningen långsiktigt krävs också att vi utvecklar samarbetet med aktiva partner som finns i Tärnaby och även stärker samarbetet med Hemavan alpint.

Paret Arrhenius kom till Tärnaby för fem år sedan av en slump och blev så tagna av byn och fjället. De kom hem till Stockholm med två tomter. Två hus byggdes och i ett nystartat projekt, Tärnaby Mountain View, har de utvecklat ytterligare ett område i Västra Tärnaby intill Hassebacken. Genom att vara delägare i Tärnaby Alpint skapas synergieffekter mellan verksamheterna.

Hans och Jöns Bromée är uppvuxna på skidor i Tärnaby och Hans har drivit företag på orten sedan början av 2000-talet. Hans äger sedan 4 år tillbaka liftbolaget och tror starkt på det nya teamet.

Hans Bromée: ”Efter att jag tog över anläggningen för fyra år sedan har jag fokuserat på att hitta en ekonomisk hållbar modell för driften. Alla i företaget är starkt engagerade och vi har idag en hög kompetens i personalstyrkan. Nu är det dags för nästa steg och jag är övertygad om att den nya ägarkonstellationen skapar förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling i Tärnaby.”

För kontakt:

Ulrika Arrhenius: 070-765 44 66
Hans Bromée: 070-366 64 41

Detta är ett pressmeddelande från Tärnaby Alpint AB.