Nyheter/Blogg

Den mest nyhetsladdade vintern någonsin

Av Pontus Lindh
12 oktober, 2017 i Nyheter i Hemavan

Helgen 30 november – 3 december invigs Hemavans största nyhet någonsin, Hemavan Gondol. Utöver Hemavan Gondol presenteras en rad andra nyheter som gör din skidsemester i Hemavan ännu lite bättre. Bland vinterns nyheter hittar vi ett utökat snösystem och ny belysning, Lenny Lämmel öppnar sitt alldeles egna Lekland och 100 nya fritidshus byggs Hemavan.

Hemavan Gondol – skidsveriges stora nyhet

Nu pågår byggnationerna av Hemavans största nyhet någonsin, Hemavan Gondol. Den nya gondolliften är en så kallad telemix vilket innebär att både gondoler som rymmer 8 personer och soffor som får plats med 6 personer tar plats på vajern. Färden upp till toppen kommer numera bli en upplevelse i sig. Nu kan Hemavans skidgäster vila benen samtidigt som de kan njuta av milsvid utsikt när de färdas till toppen. Den nya liften kommer även innebära en bättre produkt året om då fjällvandrare enkelt kan ta sig upp på fjället under sommarmånaderna. Hemavan Gondol har en kapacitet på  2544 personer/timme där färden upp till toppen endast tar 5 minuter. Här kan du se en ​video hur det såg ut tidigare i höst när liftstolpar/master lyftes på plats med hjälp av Superpuman.

Det här är en investering som ligger helt i linje med Hemavan Alpint´s ambition om att utveckla den alpina produkten och öka Hemavans attraktionskraft ytterligare. Gondolen/telemixen är efterlängtad och kommer innebära en betydligt bättre gästupplevelse för områdets gäster. Den nya liften kommer även stärka Hemavans position som norra Sveriges ledande skidort. Detta säger Thomas Ringbrant VD för Hemavan Alpint.

Snösystem till gondolens toppstation

Inför vintern 15/16 byggdes ett nytt snösystem i Hemavan vilket har gett  möjlighet att starta säsongen tidigare samtidigt som Hemavan kan erbjuda en bättre produkt både tidigt och sent på säsongen i hela skidsystemet. Nu byggs snösystemet ut ytterligare genom att befintligt snösystem förlängs från Björk – Topprestaurang & Fjällbar upp till gondolens toppstation.

Nu lyser det upp till toppen

Inför säsongen 15/16 fick Hemavans skidbackar även ny belysning, både i den västra delen men även ski street-belysning som kopplade samman Hemavans västra och östra del. Precis som med snösystemet kommer belysningen att utökas från Björk – Topprestaurang & Fjällbar till gondolens toppstation. Det blir även ny belysning från toppstationen ner till ski-streeten som tar dig vidare mot Centrumliften. Här kan du se en video hur det såg ut hösten 2015 när belysningen lyftes på plats med helikopter.

100 nya fritidshus och fler bokningsbara stugor/lägenheter på webben

Det är inte bara i skidsystemet som det har varit en febril aktivitet av maskiner och byggnadsarbetare i sommar och höst. Hemavan växer och utvecklas, en ny centrumkärna kring Bayhill Center utformas och förberedelser och byggnationer för i storleksordningen 100 nya fritidshus äger rum i byn. Vintern är snart här och efterfrågan på fritidsboende fortsätter att vara starkt i området. En trend som också växer är att fler fritidshusägare väljer att ​hyra ut sina stugor/lägenheter när de själva inte kan njuta av skidåkningen i Hemavan Tärnaby.

Ny kostym och enad destinationssajt

Hemavan är som sagt inne i en expansiv fas och för att modernisara området ytterligare presenteras en ny grafisk profil samt en enad destionationssajt ( hemavan.nu ) där besökaren kan inspireras, finna information och boka sin skidsemester året om.

Tidigare har det funnits två olika webbplatser för Hemavan Tärnaby vilket har varit förvirrande för våra gäster. Att vi nu har enats kring en gemensam grafisk profil och webbplats känns otroligt bra och något som ska göra det enklare för våra gäster att ta del av inspiration, information och bokning, säger Pontus Lindh Marknadschef på Hemavan Alpint.​

Ny värmestuga vid Hemavan Gondol

I anslutning till den nya gondolen har en ny fräsch värmestuga uppförts under sommaren. Stugan är på 90 kvm, och här finns det toaletter och sittytor för dem som förtär medhavd matsäck eller bara behöver en paus i skidåkandet. Med fönster mot Hemavan Gondol kan du snabbt kasta dig ut i backen igen när energin är pfåylld och fötterna har fått sin välförtjänta paus från pjäxorna.​

Lenny Lämmel öppnar sitt alldeles egna Lekland

Nu är det inte bara i skidbackarna som barnen kan stöta på sin favorit Lenny Lämmel. På Bayhill Center kommer barnen i vinter att kunna ha skoj i Lenny Lämmels egna Lekland. När barnen är trötta eller vädret är busigt finns nu möjlighet till ännu mer lek för våra yngsta gäster. Öppet dagligen, året om.

Välkänd trio driver Restaurang Solkatten i vinter

Den återkommande Hemavan-besökaren känner säkert igen de glada ansiktena på Pontus, Izabela och Thomas, som driver den familjära restaurangen Nannas Kök & Bar i centrala Hemavan. I vinter kommer alltså trion även att servera hungriga skidåkare mat och dryck på Restaurang Solkatten, ett stenkast från den nya Gondol-liften. Det kommer ske en del förändringar av restaurangen, där fokus är på att förbättra flödet av mat och gäster. Nyöppning av restaurangen kommer ske under invigningshelgen av Hemavan Gondol 30 november – 3 december.

För mer information kontakta:

Thomas Ringbrant, VD Hemavan Alpint AB
Tel: +46(0)70-392 36 62
E-post: thomas.ringbrant@hemavan.nu

Pontus Lindh, Marknadschef Hemavan Alpint AB
Tel: +46(0)70-894 76 60
E-post: pontus.lindh@hemavan.nu

HAR DU EN STUGA I HEMAVAN DU VILL HYRA UT?

Kontakta oss

SYTERSKALET VÄXER FRAM

läs mer