Nyheter/Blogg

Idag vintertid, om en månad gondoltid

Av Pontus Lindh
29 oktober, 2017 i Nyheter i Hemavan

Idag ställde vi om till vintertid och om en månad går vi in i en ny tid, gondoltid.

Nu är det bara en månad kvar tills vi inviger Hemavan Gondol och gissa om vi blev sugna på skidåkning när vi kom upp till gondolens toppstation idag. Vi konstaterar att det inte bara är klockan som har ställts om till vintertid. Fjället är vitt och den sista biten pulsade vi i gnistrande kallsnö. Tänk att om en månad står vi här, med skidorna under fötterna, efter en bekväm tur i Hemavan Gondol, redo att ta några sköna svängar i nypistade backar.

Som ni ser på bilderna nedan har vajern kommit på plats, och inom kort kommer gondolerna och sofforna hängas upp längs vajern. Vi står även i startgroparna för att starta snökanonerna där snöläggningen startar i både Centrum- och Gondolområdet så snart väderförhållanderna är med oss. Centrumområdet planerar vi att öppna så snart det finns tillräckligt med snö och Hemavan Gondol, Solkattsliften och Lämmellandet öppnar torsdag 30 november. Programmet för Hemavan Gondols invigningshelg hittar du här. För dig som inte har bokat boende till invigningshelgen kan vi tipsa om vårt invigningserbjudande där boende & skidpass torsdag-söndag ingår från 1195:- per person. Klicka på länken längre ner för att ta del av invigninserbjudandet.