Nyheter/Blogg

Snökanonerna testade och redo för kyla

Av Pontus Lindh
19 oktober, 2017 i Nyheter i Hemavan

Idag har vi provtryckt snökanonerna och så snart kylan kommer är vi redo att producera stora mängder snö!

Under sommaren och hösten har det varit full aktivitet på fjället där byggnationerna av Hemavan Gondol, ett utökat snösytem, ny belysning och värmestuga börjar närma sig färdigt och redo för vintern. Men det är även annat som ska fixas innan vi kan starta den mest nyhetsladdade vintern någonsin i Hemavan.

Igår täcktes övre delen av Centrumbacken av ett tunt snötäcke och idag startade vi snökanonerna för att vara 100 % redo när kylan kommer. Vi följer väderprognoserna noggrant och så snart vi har rätt förutsättningar kör vi igång.  I bildspelet nedan kan du se några bilder från dagens provtryckning.

Snart åker vi!