Nyheter/Blogg

Nu öppnar linbanan i Tärnaby

Av Pontus Lindh
31 januari, 2018 i Nyheter i Hemavan

På fredag 2 februari öppnar Linbanan i Tärnaby för säsongen, och håller sedan öppet fredag, lördag och söndag 10.00-16.00 till och med sportloven. Därefter öppet dagligen 09.00-16.00 från och med 16 februari.

Linbanan möjliggör åkning i den västra delen av skidområdet, och öppnar upp för långa härliga åk i Hassebacken – många tärnabors favoritnedfart som dessutom andas skididrottshistoria. Den långa härliga backen ner från Linbanans topp är nämligen döpt efter Hasse Olofsson, Tärna IK Fjällvindens nationelle genombrottsman som mellan 1952 och 1965 vann åtta individuella SM-guld.

Samuel Ek från Tärnaby Alpint hälsar:

Just nu är förhållandena kring Linbanan jättefina,  Hela Hassebacken är pistad och mycket fin, och utanför pisten finns chans till fin skogsåkning i orörd snö för den som har utrustning och kunskap för det!

Skidbussen

På lördag 2 februari startar också skidbussen som gör det enkelt att på lördagar ta sig mellan Hemavan och Tärnaby.

Tidtabell skidbuss

Härlig utsikt mot Ryfjället från Hassebackens topp

Läs mer om Ryfjället här