Nyheter/Blogg

Rekordmånga besökare i Hemavan

Av Pontus Lindh
5 januari, 2018 i Nyheter i Hemavan

En ny gondollift och ett bra snöläge lockar fler besökare till Hemavan. Antalet besökare i Hemavans skidbackar har ökat med hela 28 %.

Det har gjorts en rad investeringar inför säsongen 2017/18 i Hemavans skidsystem. Nyinvesteringarna på omkring 75 MSEK har lett till en kraftig ökning av gäster som åker till Hemavan för skidsemester. Totalt har antalet unika gäster ökat med 28 % från säsongsstart till och med nyårsafton*.

Vi hoppades förstås på en ordentlig ökning av gäster som en följd av våra rekordstora investeringar men att ökningen skulle bli så här stor redan från start hade vi inte kunnat föreställa oss säger Thomas Ringbrant, VD för Hemavan Alpint.

Även när man blickar framåt ser det positivt ut med ett bättre bokningsläge jämfört med tidigare år.

När vi tittar på vinterns bokningsläge ser vi en ökning med omkring 25 % fler bokade gästnätter än tidigare år. Att antalet bokade gästnätter har ökat så mycket beror såklart till stor del på att vi har genomfört rekordstora satsningar i Hemavan, men det beror även på att så många nya fritidshus byggs och att fler väljer att hyra ut sitt semesterboende via oss, detta säger Pontus Lindh, Marknadschef på Hemavan Alpint.

*Räknat på antalet unika keycard (liftkort) som använts i Hemavans skidsystem från säsongsöppning till och med nyårsafton, jämfört med samma period föregående år.

För mer information kontakta:

Thomas Ringbrant, VD Hemavan Alpint AB
Tel: +46(0)70-392 36 62
E-post: thomas.ringbrant@hemavan.nu

Pontus Lindh, Marknadschef Hemavan Alpint AB
Tel: +46(0)70-894 76 60
E-post: pontus.lindh@hemavan.nu