Nyheter/Blogg

Invigning av nya pister i Tärnaby

Jens Byggmark och Magdalena (Monne) Fjällström får skidbackar uppkallade efter sig i Tärnaby. Tärnaby Alpint följer de gamla traditionerna och uppkallar nedfarter efter världsstjärnorna från Tärnaby.

Vi välkomnar Jens och Monne in i pistkartan. Monnes karriär är i full gång och hon har gjort en stark säsong med fina resultat i Europacupen och nu i helgen ett SM guld i storslalom.

Jens tog sig upp på elitnivå i mycket unga år och har en framgångsrik fartfylld karriär bakom sig, det vittnar alla slalommedaljer i hyllan om!

Tärnaby har en fantastisk alpinhistoria som bara fortsätter år efter år. Det är världsunikt att så många världsstjärnor kommer från samma lilla by. Jag känner mig stolt att få fortsätta med traditionen att döpa nedfarter efter Tärnabys stjärnor

säger Ulrika Arrhenius VD på Tärnaby Alpint.

 

Det som idag kallas ”gröna spåret” döps om till ”Byggis” efter Jens Byggmark. Barnbacken vid linbanan kallas i fortsättningen för ”Minimonne” och liften kallas i fortsättningen för ”Monneliften” efter Magdalena (Monne) Fjällström.

Jens Byggmark:

Hela min uppväxt har jag tillbringat i Tärnabys backar. Jag har åkt i andras backar, Anjas och Ingemars, nu får jag en egen backe. Det känns stort!

 

Magdalena ”Monne” Fjällström:

När man som jag är ute och tävlar på heltid känns det alltid så mysigt att få komma hem till Tärnaby. Här har jag min familj, mitt hus och mina backar. Superkul att få en backe uppkallad efter sig. Extra kul att det är en barnbacke. Jag hoppas att ännu flera barn börjar åka slalom. Det är en fantastisk sport

Jens och Monne finns tillgängliga för intervjuer i samband med eventet.

Kontakt:
Ulrika Arrhenius. Tel: 070-7654466, mail: kontakt@tarnabyalpint.se