Nyheter/Blogg

Sommarpremiär för Hemavan Gondol

Av Pontus Lindh
29 maj, 2018 i Nyheter i Hemavan

6 juli är det sommarpremiär för Hemavan Gondol och nypremiär för Hemavans mest spektakulära restaurang.

Fredag 6 juli är det sommarpremiär för Hemavan Gondol. Färden upp till toppen tar cirka 5 minuter och du njuter av milsvid utsikt på vägen upp samtidigt som du vilar benen. Den världsberömda Kungsleden ligger i direkt anslutning till gondolens toppstation, dessutom finns en vandringsled via Pulktjärn upp till den nya sommartoppen Kungsliftstoppen vilket lämpar sig perfekt för en dagstur. I anslutning till gondolens toppstation byggs även en utsiktsplats med sittplatser där du kan grilla och njuta av medhavd fika med magisk utsikt! Från gondolens toppstation finns en väg ner till Björk – Topprestaurang & Fjällbar där det serveras förstklassig mat och fika till alla hungriga fjällvandrare.

Hemavan Gondol är öppen för fjällvandrare i sommar, däremot kommer det inte vara möjligt att ta med cykeln upp i gondolen eftersom terrängen som erbjuds vid gondolen inte är tillrättalagd för cykel. Vi som skidanläggning jobbar för att erbjuda en trygg och säker anläggning till dig så att du kan vistas på fjället på ett tryggt och säkert sätt. Vi vill kunna erbjuda en säker och trygg cykelväg från berget ner till dalen, vilket vi idag saknar. Därför har vi i samråd med Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO) beslutat att inte erbjuda luftburen cykling sommaren 2018.

 

Scrolla till höger för att se hela tabellen

Öppettider sommar 2018

Björk – Topprestaurang & Fjällbar öppnar klockan 11. I övrigt samma öppettider som Hemavan Gondol.

6 juli – 31 augusti

 Söndag-fredag 10-17
 Lördagar 10-21

 1 – 30 september

Lördagar 10-21
Söndagar 10-17

 

 

HAR DU EN STUGA I HEMAVAN DU VILL HYRA UT?

Kontakta oss

SYTERSKALET VÄXER FRAM

läs mer