Nyheter/Blogg

Ingemarbacken öppnar onsdag den 31 oktober kl 9

Av Pontus Lindh
30 oktober, 2018 i Nyheter i Hemavan

Snöläggningar har gått bra vilket gör att Ingemarbacken kommer att kunna öppnas redan imorgon den 31 oktober meddelar Tärnaby alpint.

 

Tärnaby Alpint förstärker verksamheten med en ny delägare

Från och med den 1 november 2018 förstärks Tärnaby Alpint med en ny delägare. David Johansson blir ny delägare och ordförande i Tärnaby Alpint. David kommer från Arvidsjaur och har själv varit aktiv i det alpina och har barn som utövar sporten idag. Han har en gedigen bakgrund från företagande och har framgångsrikt drivit ett antal Intersportbutiker.

Ulrika Arrhenius VD i Tärnaby Alpint:

Det känns fantastiskt roligt att David kommer in i bolaget. Han kommer komplettera vårt ägande genom sina erfarenheter och kunskaper såväl från det alpina som från företagsutveckling.

Under året som gått har Tärnaby Alpint investerat i en modernare snöanläggning. Vilket leder till tidigare snöläggning. Den legendariska Fikastugan på Ingemarbackens topp har renoverats. Fastigheterna har upprustats. Linbanan vid Hassebacken har moderniserats. Bland annat har den fått nya liftkorgar. Redan denna vecka slår anläggningen upp portarna och kan välkomna skidåkare fr. om onsdag den 31 oktober kl 9.00.

David Johansson i Ingemarbacken

David Johansson säger:

Jag ser mycket positivt på investeringen i Tärnaby. Tärnaby Alpint är ett bolag med goda utvecklingsmöjligheter och kommer i framtiden bli en ännu starkare aktör på den alpina arenan i Sverige. Att erbjuda tidig snö är avgörande om man vill lyckas med att locka klubbar att träna i Tärnaby. Jag har varit runt i de flesta skidanläggningarna i Sverige och det är min uppfattning att Tärnabys backar verkligen ligger i topp.

Ulrika Arrhenius säger:

Tärnabys alpina utbildningar och Fjällvinden är viktiga och vi vill skapa de bästa förutsättningarna för barn och unga att utöva den alpina sporten i Tärnabys backar. Samtidigt erbjuder Tärnaby åkning för alla och genom den upprustning som gjorts av anläggningen, bl. a renoveringen av fikastugorna, tror jag att vi kan attrahera ännu flera gäster till Tärnaby

För ytterligare kontakt:
David Johansson: 070-601 81 25, Ulrika Arrhenius 070-765 44 66

Winter kick-off i Ingemarbacken den 2 november

Öppettider