Nyheter/Blogg

Snökanonerna igång i Hemavan Tärnaby

Av Pontus Lindh
26 oktober, 2018 i Nyheter i Hemavan

Under sommaren och hösten har det varit full aktivitet i Hemavan där ett toppmodernt snösystem har byggts i nedfarten Prinsen som ligger i anslutning till Hemavan Gondol. Nu är snösystemet färdigställt och snökanonerna har startat i både Hemavan och Tärnaby vilket bådar gott för en tidig säsongspremiär.

Hemavan Alpint följer upp förra vinterns stora nyhet Hemavan Gondol med att bygga ett toppmodernt snösystem i nedfarten Prinsen. Investeringen omfattar 9 MSEK och nu har snöproduktionen startat i både Hemavan och Tärnaby. Om det kalla vädret håller i sig räknar man med att kunna producera stora mängder snö de kommande dagarna.

Det känns såklart bra att komma igång med snötillverkningen då vi vet att många längtar efter skidåkning och skidpremiär. Vår förhoppning är att kunna öppna Centrumbacken och Lilla Lämmeln så snart som möjligt. Hemavan Snowpark öppnar helgen 23-25 november då även Hemavan Open går av stapeln. Hemavan Gondol och Lämmellandet räknar vi med att kunna öppna fredag 30 november. Detta säger Peter Östbergh, Fjällchef på Hemavan Alpint AB.

Följ snöläggningen i våra webbkameror och här på vår nyhetssida.

För mer information kontakta:

Peter Östbergh, Fjällchef Hemavan Alpint AB
Tel: 070-412 04 82
E-post: peter.ostbergh@hemavan.nu