Nyheter/Blogg

Ta tåget till Hemavan Tärnaby i vinter!

Av Pontus Lindh
25 oktober, 2018 i Nyheter i Hemavan

Norra Sveriges största skidort Hemavan Tärnaby, Snälltåget och Inlandsbanan gör en gemensam satsning och erbjuder medvetna fjällresenärer från södra Sverige ett hållbart och säkert alternativ till skidsemester i Hemavan Tärnaby.

Fjälltåget erbjuder två resor, en vecka 11 och en vecka 12, och har en kapacitet på 240 passagerare per resa i liggvagn med tillgång till restaurangvagn. Snälltåget kommer att köra nattåg från Malmö, via Stockholm, med avstigning i Storuman för vidare transfer till Hemavan Tärnaby. Resorna avgår lördag eftermiddag från Malmö med ankomst till Hemavan Tärnaby dagen efter. Återresa sker söndagen en vecka senare.

Hela tågresan är fossilfri. På Inlandsbanan som inte är elektrifierad körs tåget på förnyelsebart bränsle, RME (raps). Det kommer erbjudas flera resepaket där tågresan, busstransfer, boende och skidpass, alternativt andra vinteraktiviteter beroende på utbudet på boendeanläggningen, ingår. Paketerbjudandet säljs via hemavan.nu.

Satsningen är rätt i tiden och planerna på nattågstrafik från södra Sverige till Hemavan Tärnaby är inte nya men nu finns förutsättningar för att göra verklighet av dem. Det finns ledig tågkapacitet och större tillgång till centralt och backnära boende som inte kräver bil. Att resa med tåg har också ökat i popularitet som ett hållbart och bekvämt alternativ till resande.

Den här satsningen är viktig för besöksnäringen som är den starkas växande näringen i landet och väldigt betydelsefull för inlandet. Inlandsbanan har länge haft en ambition att utveckla vintertrafiken på den norra delen av banan vilket ligger i linje med vår vision är att vara en dragkraft som utvecklar inlandet, säger Peter Ekholm, vd Inlandsbanan AB.

Det har de senaste åren skett en stor tillväxt i den svenska fjällvärlden som bland annat har inneburit fler centrala bäddar, mer aktiviteter och mer besökare över lag. Vår fjälldestination är relativt outforskad för många i södra delarna av Sverige och jag tror att vi genom detta samarbete kommer det väcka ett intresse hos besökare som vill göra ett klimatsmart val i kombination med nyfikenhet på nya genuina fjällområden, säger Sofi Marberg, verksamhetschef Visit Hemavan Tärnaby.

Boka tågpaket

För mer information kontakta 

Peter Ekholm, vd Inlandsbanan AB
Tel: 070 – 241 53 16
E-post: peter.ekholm@inlandsbanan.se

Sofi Marberg, verksamhetschef Destination Hemavan Tärnaby
Tel: 070-310 24 07
E-post: sofi.marberg@hemavantarnaby.se

Pontus Lindh, Marknadschef Hemavan Alpint AB
Tel: 070-894 76 60
E-post: pontus.lindh@hemavan.nu