Nyheter/Blogg

Stora investeringar och stort utbud av stugor ger bra bokningsläge i Hemavan

Av Pontus Lindh
15 november, 2018 i Nyheter i Hemavan

En ny gondollift, utmärkt jul/nyårsledighet och fler som väljer att hyra ut sina fjällstugor bäddar för en ny rekordvinter i Hemavan.

Det har gjorts en rad investeringar i Hemavan de senaste åren bland annat genom det arkitektiska mästervärket Björk – Topprestaurang & Fjällbar, förra vinterns gigant Hemavan Gondol och vinterns satsning på ett toppmodernt snösystem. Totalt har Hemavan Alpint genomfört investeringar för omkring 125 MSEK de senaste tre säsongerna vilket även syns i bokningsläget inför stundande vintersäsong.

– När man investerar så hårt som vi har gjort de senaste åren är målet förstås att det ska göra att fler gäster väljer att spendera sin skidsemester hos oss. Redan första säsongen med ny gondol ökade vi med 16 % och bokningsläget inför kommande vinter ser onekligen bra ut säger Thomas Ringbrant, VD för Hemavan Alpint.

Vintersäsongen 2018/19 som startade redan förra helgen (9/11) ser alltså ut att locka rekordmånga gäster till Hemavan.

– När vi tittar på vinterns bokningsläge ser vi en ökning med hela 80 % fler bokade gästnätter än tidigare år. Att antalet bokade gästnätter har ökat så mycket beror såklart till stor del på att så många nya fritidshus byggs och att fler väljer att hyra ut sitt semesterboende via oss vilket vi är mycket glada för säger Pontus Lindh, Marknadschef på Hemavan Alpint.

För mer information kontakta:

Thomas Ringbrant, VD Hemavan Alpint AB
Tel: +46(0)70-392 36 62
E-post: thomas.ringbrant@hemavan.nu

Pontus Lindh, Marknadschef Hemavan Alpint AB
Tel: +46(0)70-894 76 60
E-post: pontus.lindh@hemavan.nu