Nyheter/Blogg

Den okänt kända Magnus Granér

Av Pontus Lindh
12 januari, 2019 i Nyheter i Hemavan

För de som har koll på park och street-skiing är Magnus Granér en välkänd skidåkare. Med en seger från X games Real Ski och en rad uppmärksammade skidklipp och filmer har han och kompisgänget i The Bunch tänjt på gränserna kring begreppet skidåkning.

Ryktet om att Hemavan Snowpark är i en särdeles fin form har nått Magnus, och när jag träffar honom har han hängt i Hemavan i nästan en vecka. Han är nöjd med sina dagar hos oss och med tanke på alla skidorter som han har besökt runt om i världen så får vi klappa personalen i parken och oss själva på axeln.

Magnus kommer ursprungligen från Hörnefors utanför Umeå men bor numer i Stockholm som de flesta andra i The Bunch, det kreativa skidkollektivet som föddes på friåkningsgymnasiet i Kiruna. Gruppen av vänner håller fortfarande ihop och skapar magi tillsammans men Magnus säger att de som individer har utvecklats mycket inom specifika områden, vissa fokuserar mer på film/foto medan andra, så som Magnus, har filat ännu mer på sin skidåkning och kreativa uttryck. Gruppen har alltid varit viktig för varandra och man har inspirerat varandra till att utvecklas.

Bild: Martin Axell

Magnus kan sedan några år mer eller mindre leva på skidåkningen där fokus framförallt ligger på filmning, men det blir även en del tävlingar lite nu och då. Närmast funderar han på att åka till Österrike för lite puderåkning, och han ska även hjälpa en kompis med filmning inför årets X games Real Ski och förhoppningsvis ännu mer filmande framöver.

Magnus låter lite sugen på ytterligare en visit till oss under våren och eventet Hemavan Spring Break för lite ”härlig slaskåkning i parken”. Vi hoppas det finns tid i schemat för den okända kändisen från Hörnefors då han är en uppskattad profil i skidåkningskretsar och en stor förebild för många av våra yngre åkare.

Följ Hemavan Snowpark på Instagram: @hemavansnowpark

The Bunch: @thebunchstagram

Magnus Granér: @skimanguy